• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Ayak bileği operasyonları nasıl yapılıyor?

Ayak bileği operasyonları nasıl yapılıyor?
Ayak bileklerine de liposuction yapılıyor! Ayak bileği bölgesindeki deri altında bulunan yağ dokusu hücrelerinin emilerek vücuttan uzaklaştırılmalarını,..

Yaklaşık 1 saat süren operasyonu ise daha çok 25-30 yaş arasındaki kadınlar tercih ediyor. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, ayak bileği bölgesindeki deri altında bulunan yağ dokusu hücrelerinin emilerek vücuttan uzaklaştırılmalarını sağladıkları ayak bileği liposuction’ı ile ilgili bilinmeyenleri paylaştı.

İdeal ayak bileği, tüm kültürlerde ince ve zarif olarak tanımlanır. Tıp bilimi de ideal bir ayak bileğini ince, üzerinde belirgin şekilde toplardamar görüntüsü içermeyen ve keskin kemik çıkıntıları olmayan bilekler olarak nitelendiriyor. Pek çok kadının kabusu ise kalın ayak bileklerine sahip olmak. Hatta bu durum bazen öyle bir sorun haline geliyor ki, kadınlar kısa etekler ya da zarif ayakkabıları giymekten çekinebiliyorlar. Cosmotürk'teki habere göre, yurt dışında uzun zamandan beri uygulanan ve Hollywood starlarının yoğun ilgi gösterdiği ‘ayak bileği liposuction’ı artık Türkiye’de de uygulanan ve çok ilgi gören cerrahi operasyonların başında geliyor. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, özellikle hosteslerin ve etek giymek zorunda olan kadınların ayak bileklerini inceltmek istediklerine dikkat çekerek, ince bilekli olmak isteyen kadınlar için operasyonun inceliklerini anlattı. Prof. Dr. Yücel, ayak bileğinin kalınlığının kilo vermekle ilişkisi olmadığını da belirtti.

AYAK BİLEĞİ OPERASYONLARI NASIL YAPILIYOR?
Yurt dışında uzun zamandan beri uygulanan ve son dönemde Türkiye’de de çok sayıda kadın tarafından tercih edilen ayak bileği estetiği, ayak bileği bölgesini narin göstermek için uygulanan bir yöntemdir. Bu operasyonda, bölgedeki yağ dokusu azaltılır. Bilek bölgesindeki derinin altında bulunan yağ dokusu son derece ince kanüller yardımı ile emilerek uzaklaştırılır. Düzensizliklere neden olmamak için emme işlemi sıklıkla motor değil, düşük basınçlı enjektör sistemleri yardımı ile yapılır..

OPERASYON NE KADAR SÜRÜYOR? HASTANIN GÜNDELİK YAŞAMINA DÖNMESİ NE KADAR ZAMAN ALIR?
Operasyon yaklaşık bir saat sürüyor. Operasyondan birkaç gün sonra kişi sosyal yaşamına dönebilir. Hastanın yürüyüş yapması faydalıdır; ancak ayakta hareketsiz durmasını önermiyoruz. Çünkü fazla ayakta durmak, ayak bileğinde şişlere neden olabilir. İşlemden sonra 3 hafta ayak bileğinin üzerinde varis çorabı gibi baskılı giysiler kullanılması gerekmekte. Hastanın şişlikleri, diğer liposuction operasyonlarına göre daha uzun sürebiliyor.

AYAK BİLEĞİ ESTETİĞİNİN BALDIRLARDA DA BİR İNCELME YAPTIĞI DOĞRU MU?
Ayak bileklerinde gerçekleştirilen inceltme operasyonları, baldırların kaslarının daha belirginleşmesini ve bacakların daha çekici bir şekle bürünmesini sağlar. Bu bölgedeki kaslar zayıfsa ya da alt bacakta eğrilik varsa, yağ enjeksiyonları yaparak veya silikon baldır implantları kullanarak bacağı şekillendirmek mümkün.

OPERASYONDAN ÖNCE AYAK BİLEĞİNDEKİ İNCELTİLECEK BÖLGELER ÇİZİLİYOR MU?
Operasyondan önce ilk yapılan şey; bacak ile birlikte ayak bileği yapısını incelemek oluyor. Daha sonra işleme alınacak bölgeye yönelik çizimler uygulanıyor ve prosedür başlıyor.

AYAK BİLEĞİNDEN NE KADAR YAĞ ALINMALI? BUNA NASIL KARAR VERİLİYOR?
Ne kadar yağ alınacağı tamamen hastanın bacak yapısıyla ilişkili bir durumdur. Ayak bileğinin kalınlığında rol alan yağ miktarı, operasyonun sınırlarını belirlemektedir.

AYAK BİLEĞİ LİPOSUCTİON’INDA, YALNIZCA AYAK BİLEĞİNİN YAĞ ORANINA MI MÜDAHALE EDİLİR?
Bilekle ilgili sadece yağ dokusuna yönelik işlemler gerçekleştirilir. Kemiğe yönelik işlemler yapılmaz. Sorun kemiklerin kalın olmasına bağlı ise bunu inceltmek mümkün değil. Çünkü vücudun ağırlığını taşıyan kavşaklardan biri olan ayak bileği kemikleri üzerine yapılacak müdahaleler, sağlık açısından risk taşır.

OPERASYONU DAHA SONRA TEKRAR ETMEK GEREKİYOR MU?
Uygulamadan sonra tekrara gerek yok, çünkü bilek ince halini koruyor. Ama aşırı kilo alımlarında tabii ki bilek kalınlığında da bir artış olabilir.

TÜRKİYE'DE BU OPERASYONU KİMLER YAPTIRIYOR? HANGİ YAŞ GRUBU BİLEKLERİNİ İNCELTMEK İSTİYOR?
Ayak bileği operasyonunu daha çok 25-30 yaş arasındaki kadınlar tercih ediyor. Bu kadınlar yüksek topuklu ayakkabılar giymek mecburiyetinde olan iş kadınlarından oluşuyor. Mesleği mankenlik, modellik, ya da gösteri sanatları ile ilgili olan genç kadınlar ile hostesler tarafından da yaptırılan bir operasyon.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6225 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim