• BIST 9645.02
  • Altın 2418.721
  • Dolar 32.554
  • Euro 34.802
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Ayakkabımı Neden Fırlattım?

Ayakkabımı Neden Fırlattım?
Dün (4.Aralık.2009) sabahtan itibaren izlediğim tüm televizyon programlarında vatandaşların eczacılar hakkındaki görüşlerini duydukça TEB’e karşı yaptığım şahsi eylemin ne kadar yerinde olduğunu daha iyi anladım.

Dün (4.Aralık.2009) sabahtan itibaren izlediğim tüm televizyon programlarında vatandaşların eczacılar hakkındaki görüşlerini duydukça TEB’e karşı yaptığım şahsi eylemin ne kadar yerinde olduğunu daha iyi anladım.

Yıllardır birçok kurum veya kuruluşun yapmaya çalışıpta başaramadığı, vatandaşla eczacılar arasındaki sıkı bağın, bir anda kendi meslek örgütümüz tarafından nasıl koparıldığını görmek üzüntüyle söylüyorum beni haklı çıkardı. Tüm eczacıları vatandaşın gözünde lekeleyen bu eylemi yapmaya karar verenleri bugün bir kez daha kınıyorum.

Tek başıma yaptığım bu eylemi Iraklı Gazetecinin Başkan Bush’a attığı ayakkabıya benzetiyorum. Evet, belki ayakkabı Bush’a isabet etmedi, belki ayakkabıyı atan gazeteci o günden sonra birçok eleştiri aldı hatta hapiste bile yattı ama Başkan Bush’ta o salondan girdiği gibi başı yukarıda ve dimdik çıkamadı. O günden sonra da hiçbir zaman prestiji eskisi gibi olmadı. Ben de ayakkabımı, son 2 yıldır yaptıkları protokollerle, sonuca ulaştıramadıkları eylemlerle eczacıları bugünkü duruma düşüren TEB yöneticilerinin kafasına doğru fırlattım. Etkisi olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Bunu zaman gösterecek. Ancak, bundan sonra eczacıların karşısına eskisi gibi çıkamayacakları bir gerçek.

Önümüzdeki günlerde TEB yönetimini yeniden belirleyecek olan seçimler yapılacak. Umuyorum ki eczacı odalarının büyük kongre delegeleri verecekleri oyların nelere mal olabileceğini düşünerek, bu seçimde, bizi bugünkü durumlara düşürmeyecek bir yönetim seçebilirler.

Yeni seçilecek meslektaşlarımız bilmelidirler ki, önümüzdeki günler çok daha zor olacak. Sizi çok zor bir görev bekliyor. Eczacının ayaklar altına alınmış olan imajını yeniden ayağa kaldırmak hiç de kolay olmayacak. 6197 sayılı yasa sizin yönetiminiz sırasında değiştirilecek. Bu yasanın eczacıların tüm sorunlarını çözümleyecek şekilde çıkarılması sizin becerinize bağlı olacak. İlaç Takip Sistemi (İTS) sizin yönetiminiz sırasında hayata geçecek. Bu konuda da size çok önemli işler düşecek. SGK ile ilişkilerimizi yeniden tesis etmekte size düşecek. Kısacası önümüzdeki dönem çok zor olacak.
Başarabileceğinize inanıyorsanız bu göreve talip olunuz. TEB koltuklarında oturmak, lüks makam arabalarında gezmek ve arada bir de Viyana, Budapeşte, Prag gezisi yapmak için bu göreve lütfen talip olmayınız.

Ama benim şimdiki yöneticilerden neyim eksik bende 2 sene havamı atarım diyorsanız benim kafanıza atacak daha çok ayakkabım var. Unutmayınız ki bu sefer ayakkabı fırlatan sadece ben de olmayabilirim.



Ecz. Mehmet Saydan
5.Aralık.2009
[email protected]
saydan.com.tr

Bu haber toplam 1779 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim