• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği'nde değişiklik

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği'nde değişiklik
Bu muayenehanelere il veya ilçe sağlık müdürlüklerince 3 Ağustos 2015'e kadar uygunluk belgesi düzenlenecek.

Muayenehaneler, 3 Ağustos 2010 tarihinden önce açılmış ise bina şartları ve fiziki standartları bakımından mevcut durumları ile faaliyetine devam edebilecek.

Sağlık Bakanlığının, ''Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, yan dal uzmanlığı bulunanlar, her bir yan dal uzmanlık alanında ülkedeki ve ildeki eğitim kurumlarında tıpta uzmanlık eğitimini sağlayacak şekilde Bakanlıkça belirlenen sayıda yan dal uzmanı bulunması koşuluyla ve Planlama ve İstihdam Komisyonunun uygun görüşü ile o ildeki ana dal uzmanlık kadrolarında başlatılabilecek.

Polikliniklerde asgari personel sayısının yetersiz olduğu durumlarda faaliyetin 1 yıl süreyle askıya alınması hususu sadece tabiplerle kısıtlanırken, tabip eksikliğinin giderilmesi için 3 ay süre tanınacak.

Serbest eczane bulunan bina ve bahçesi ile müştemilatı içerisinde sağlık kuruluşu açılmak istenmesi halinde ''Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik'' hükümlerine göre değerlendirme yapılacak. Sağlık kuruluşunda bulunan tıbbi cihazların düzenli bakım, kontrol ve kalibrasyonu yapılacak.

Kadrosuzluk nedeniyle emekli olan veya 60 yaşını dolduran tabipler ile engellilik oranı en az yüzde 60 olan tabipler, kadrolu tabipler çalışma şekline uygun olarak kadro dışı geçici olarak çalışabilecek.

-Mevcut muayenehanelerin durumu

3 Ağustos 2010'dan önce açılmış muayenehaneler bina şartları ve fiziki standartları bakımından mevcut durumları ile faaliyetine devam edecek. Bu muayenehanelere il veya ilçe sağlık müdürlüklerince 3 Ağustos 2015'e kadar uygunluk belgesi düzenlenecek.

Bu süre içerisinde uygunluk belgesi almayan muayenehanelerin faaliyeti valilikçe durdurulacak.

-Tamamlayıcı tıp uygulamalarına yönelik poliknikler

Öte yandan yönetmelikle konaklama tesislerinde planlama kapsamında, obeziteyle mücadele, diyabet ve ayaktan kanser tedavisi gören hastalara yönelik koruyucu ve destekleyici nitelikte açılabilen polikliniklere, Bakanlıkça izin verilen geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına yönelik poliklinikler ilave edildi.

Kamu kurumlarınca özel kanunlarına göre yönetmelik kapsamında açılabilecek sağlık kuruluşlarına poliklinikler de ilave edilirken, bu kuruluşlara da ruhsatname düzenlenmesi öngörüldü.

Yabancı hekim ve hekim dışı sağlık meslek mensuplarının istihdam edilebileceği sağlık kuruluşlarına poliklinik, laboratuvar ve müesseseler de dahil edildi.

Denetimlerde ilk tespitte uygulanan sağlık kuruluşunun tamamında faaliyet durdurma cezası, ilgili birimin faaliyetinin durdurulması olarak düzenlendi. İlgili birimin faaliyetinin durdurulması ise ilgili uzmanlık dalında acil hasta hariç yeni hasta kabulünün durdurulması şeklinde uygulanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3837 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim