• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Aydın Bölge Hastanesi'ne CHP engeli

Aydın Bölge Hastanesi'ne CHP engeli
Sağlık Bakanlığı'nın Aydın'a yapacağı 800 yataklı Bölge Hastanesi projesine, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li üyeler onay vermedi. Bu karara AK Parti İl Başkanı Özmen, sert tepki gösterdi.

Aydın'ın Efeler ilçesi Şevketiye mahallesinde yapılması planlanan, Aydınlıların uzunca süredir beklediği hastane için imar planı değişikliğine meclisten onay çıkmadı. Belediye İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun 'toplam inşaat alanını arttırdığı ve alt yapı sorunlarını ortaya çıkaracağı' şeklindeki raporu doğrultusunda CHP'li üyelerin oylarıyla hastane için istenen plan değişikliği reddedildi. AK Partililer, hastane projesine onay vermeyen CHP'lilere sert şekilde eleştirdi.

ÇERÇİOĞLU KATILMADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun mazereti nedeniyle katılmadığı ve Meclis Başkanvekili olan Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın'ın yönettiği toplantıda rapor meclis üyelerini okundu. Raporda, "1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, toplam inşaat alanını arttırdığından ve alt yapı sorunlarını ortaya çıkaracağından, söz konusu alanda mevcut imar plan koşullarının geçerli olduğuna komisyonumuzca oy çokluğuyla karar verilmiştir" denildi. Komisyon raporu AK Partili üyelerin karşı çıkmasına rağmen MHP'li üyelerin çekimser CHP'li üyelerin 'hayır' oyları sonucu oy çokluğu ile kabul edilerek, Sağlık Bakanlığı'nın talebi geri çevrildi. Aydın Bölge Hastanesi projesine meclisten onay çıkmamasına AK Partililer tepki gösterdi. AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, alınan karara anlam veremediklerini belirterek, "800 yataklı bölge hastanesi alan talebini reddeden anlayışı anlamakta zorlanıyoruz. Özellikle 'alt yapı sorunlarını ortaya çıkaracağından' ifadesi ile ne kastedildiğini merak ediyoruz? Bu yatırımın önüne taş koymaktır" dedi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mehmet Aydemir ise sosyal medya hesabına "3. Köprü İnşaatı durduruldu. İzmir'de ESHOT'ta kağıt bilete geçildi. Binlerce müdür ataması bir günde iptal edildi. Diyarbakır'da tek tek müslüman avına çıkıldı. Bugün de Aydın'da Bölge Hastanesine dur denildi. Bunların hepsi 4 gün içinde oldu. Eski Türkiye'ye hoşgeldin güzel ülkem!" diye yazdı.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Aydın'da hastane konusu sosyal medyada da en çok konuşulan konu oldu. Ali Deniz Atabay isimli kullanıcı, "Kendilerine yakışanı yapıyorlar" Adnan Kaya, "CHP bugüne kadar halka hizmet için hangi adımı attı ki buna onay versin işte CHP bu", Recai Battal, "AK Partili belediye bunu yapsa CHP'liler kıyamet koparırdı", Mevlüt Günay, "Millete hizmet diye bir derdiniz yok bari mani olmayın ben yapmıyorum siz de yapamayın anlayışı yazıklar olsun" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3777 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim