• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 16 °C

Aydın Şehir Hastanesi’nin Son Durumu Masaya Yatırıldı

Aydın Şehir Hastanesi’nin Son Durumu Masaya Yatırıldı
Aydın'ın sağlık yapısını güçlendirecek olan Şehir Hastanesi'nde sona yaklaşılırken, Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin başkanlığında...

Aydın'ın sağlık yapısını güçlendirecek olan Şehir Hastanesi'nde sona yaklaşılırken, Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında güncel durum ve ulaşım güzergahları masaya yatırıldı.

Sağlık hizmetlerinin daha nitelikli sunulması amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın 2020 yatırım programına alınarak 2021 yılı Kasım ayında merkez ilçe Efeler'de inşaatına başlanan ve Aydın'ı sevk eden değil sevk alan bir il konumuna taşıması hedeflenen Aydın Şehir Hastanesi'nin yapımında sona gelindi. Aydın ve Ege Bölgesi'nin uluslararası kalitede bir sağlık kampüsü haline gelmesi beklenen hastanenin güncel durumu Aydın Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında görüşüldü. Aydın Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak yol ve alt yapı çalışmaları ile yürütülen çalışmaların son durumunun değerlendirildiği toplantıda, Aydın Şehir Hastanesi ile ilgili ilk genel sunum da yapıldı. Ayrıca toplantıda imar planları, yapımına başlanan yol ve sanat yapı inşaatı, temiz ve atık su ve kanalizasyon şebeke hatlarının yapımı, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut yol güzergahı dışında planlanan alternatif yol yapım işlemleri ve toplu taşıma hizmetlerine yönelik planlamalar, mevcuttaki sulama kanallarının durumu, elektrik enerji nakil hatları, internet ve telefon şebeke hatları, doğalgaz arzına ilişkin konular hakkında istişarelerde bulunuldu.

Toplantı ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yapımı hızla devam eden Aydın Şehir Hastanesi inşaatında bugüne kadar yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantı Aydın Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin başkanlığında gerçekleştirildi. Aydın Şehir Hastanesi ile ilgili ilk genel sunumun da yapıldığı toplantıda Aydın Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak yol ve alt yapı çalışmaları ile yürütülen çalışmaların son durumu değerlendirildi" ifadeleri yer aldı.

Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısına Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul başta olmak üzere birçok kurumun temsilcileri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim