• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

"Aynı pencereden bakıyoruz" sloganı ile diyabetle savaşıyor

"Aynı pencereden bakıyoruz" sloganı ile diyabetle savaşıyor
“Aynı Pencereden Bakıyoruz” sloganı ile diyabet pazarına giren Türk ilaç pazarının lider firması Abdi İbrahim, sektördeki yenilikçi anlayışı doğrultusunda diyabet tedavisinde etkin çözümler sunmayı hedefliyor.

Abdi İbrahim, diyabet ve diyabet tedavisinin öneminin bilinciyle yeni bir tedavi grubu oluşturdu. Grupta diyabetli hastaların etkin şekilde tedavisi ve olumsuz sonuçların önlenmesi için eşdeğer ilaçları yer alırken yeni ve yenilikçi ilaçların Abdi İbrahim’in inovatif vizyonu kapsamında Türk tıbbı ile buluşturulması hedefleniyor.

“Aynı Pencereden Bakıyoruz” sloganı ve ruhu ile oluşturulan diyabet grubu hakkında konuşan Abdi İbrahim İlaç Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdürü Dr. Cüneyt Gedikli, diyabetli hastaların yaşamına onların penceresinden bakmanın tedavi sürecinde çok önemli olduğunu belirtirken, Türk hekimlerinin diyabet tedavisine yaklaşımını da aynı strateji doğrultusunda izlediklerini belirtti. “Aynı pencereden bakmak, hem hasta hem de hekimlerle empati kurabilmeyi, onların düşüncelerini ve duygularını anlamayı gerektiriyor” diyen Dr. Cüneyt Gedikli, Abdi İbrahim’in diyabet ekibi yapılanmasını, tüm bu noktaları hedefleyen stratejiler ve bu stratejilerle uyumlu projeler üzerine geliştirdiklerini ifade etti.

2030 yılına kadar diyabetli hasta sayısının 450 milyona ulaşması bekleniyor
Ciddi metabolik hastalıklar arasında diyabetin en yaygın hastalık olduğunu ve diyabetli birey sayısının; nüfus artışına, yaşlanmaya, kentleşmeye, fiziksel aktiviteye ve obezite prevelansının yükselmesine bağlı olarak ciddi artış gösterdiğini ifade eden Gedikli “Dünyada her 10 saniyede iki kişiye yaşamı tehdit eden ve organ hasarlarına yol açabilen diyabet tanısı konulurken, her 10 saniyede bir kişi de diyabet ya da diyabete bağlı olumsuz sonuçlar nedeniyle yaşamını yitiriyor.Tüm dünyada 2010 yılı için tahmin edilen diyabetli sayısı 285 milyona yükselerek, dünya nüfusunun %6,6′sı diyabetli haline geldi. Öte yandan, diyabetli hasta sayısının 2030 yılına kadar 450 milyona yükselmesi bekleniyor.” dedi.

Diyabet ve Türkiye

Diyabet, kalıtsal ve sonradan edinilen faktörlerin etkileşimi ile oluşan insülin adı verilen hormonunun aktivitesindeki yetersizlik nedeniyle yüksek kan şekeri ve buna bağlı olarak dokularda oluşan metabolik anormallikler ile kendini gösteriyor. Kronik bir hastalık olan diyabet, uzun yıllar belirti göstermeden, organ hasarı geliştiğinde kendini belli edebiliyor. Hastalık kontrol altına alınmadığında organ kaybı ya da diyabete bağlı organ yetersizliği ve ölümle sonuçlanabiliyor. Kan şekeri kontrol altına alınması gereken bu kişilerde, aşırı şişmanlık yani obezite en önemli risk faktörüdür.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verileri Türkiye’de diyabetin artış hızının dünya ve Avrupa genelinin üzerinde olduğunu ortaya koyuyor.

Metabolik Sendrom Derneği tarafından 17 ülkede yürütülen PURE (İleriye Dönük Kentsel Kırsal Epidemiyolojik Çalışma) çalışmasına göre; Türkiye’de her 2 kişiden birinde şişmanlık, her 4 kişinin birinde şeker bozukluğu bulunuyor.

Bugün yüzde 14’lere ulaşan diyabet prevelansına sahip bir ülke olarak diyabetin hem hastaya hem de devlete yükünü azaltabilmek için iyi ve doğru tedavinin önemi çok büyük.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim