• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Aynısefa çiçeği vücudu temizler

Aynısefa çiçeği vücudu temizler
Nergis olarak da bilinen aynısefa yaraların hızla iyileşmesini sağlıyor ve lenf sistemini temizliyor Nergis olarak da bilinen aynısefa yaraların hızla iyileşmesini sağlıyor ve lenf sistemini temizliyor

Nergis olarak da bilinen aynısefa yaraların hızla iyileşmesini sağlıyor ve lenf sistemini temizliyor Nergis olarak da bilinen aynısefa yaraların hızla iyileşmesini sağlıyor ve lenf sistemini temizliyor


Aynısefa Bileşikgiller familyasına aittir. Ülkemizde yetişen bitkiler arasında çok önemli bir yere sahiptir. Bu şifalı bitki ayrıca nergis olarak da anılır. Bir bahçe çiçeğidir. 50 cm kadar uzar, çiçek renkleri sarıdan portakal rengine kadar değişir, sapı ve yaprakları etlidir ve tutulduğunda, sanki yapışkanmış gibi hissedilir. Bitki çiçekleri, yaprakları ve sapları ile toplanır ve kullanılır. Fakat, güneşin en yakıcı olduğu zamanda toplanması gerekir. Çünkü bitkinin şifalı gücü ancak o sırada doruğa ulaşmış olur. İçeriğinde eterli yağ, müsilaj ve organik asitler barındırır.


Faydaları;


İltihap gidericidir.


Antibakteriyeldir.


Yara iyileştiricidir.


Mantar hastalığına iyi gelir.


Safra salgılarını artırıcı, kramp çözücü ve lenf sistemini temizleyicidir.


Adet kanamalarını arttırır.


İpucu; Aynısefa çayı kan temizleyici bir bitki olarak mikroplu sarılıkta en önemli yardımcıdır. Dolaşımı düzenler, yaraların iyileşmesine yardım eder. Sindirim sistemindeki iltihaplanmaları ve ülserleri iyileştirebilir. Mide ve onikiparmak bağırsağı ülserlerine ile kalınbağırsak iltihabına karşı kullanılabilir. Geciken veya ağrılı adet kanamalarına karşı etkilidir. Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış aynısefa bitkisi, su bardağı dolusu kaynar suyla demlenir. Üstü kapalı olarak 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak çay yeterlidir.


Not: Belirli tarihten 4-5 gün öncesinden başlanarak, günde 1-2 bardak aynısefa çayı aç karnına içilmeli, kanamalar sona erince bırakılmalıdır.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10150 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim