• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

“Azgın Teke” bitkisi Ereksiyon Sorununa Çözüm mü?

“Azgın Teke” bitkisi Ereksiyon Sorununa Çözüm mü?
Nükhet Duru'nun şarkısıyla ünlenen bu kokulu ot, cinsel gücü inanılmaz ölçüde artırıyor…

Azgın teke tabirinin popülerliği, Nükhet Duru'nun yeni şarkısı '60'ından Sonra Azanlar' ile arttı! Peki bilimsel anlamda da son günlerde popüler olan azgın teke yaprağının adı nereden geliyor?

Uzak doğuda yaygın olarak bilinen bir efsaneye konu olan bu bitkinin hikayesi ise başlı başına bir konu neredeyse.

Uzmanlar; cinsel libido ve performans arttırmak için kullanılabilecek bitkiler arasında adı geçen azgın teke yaprağının efsanesini şöyle anlatıyor:
"Efsane der ki; Çin'de M.Ö. 200 yılında soylu bir aile, çocukları olmadığı için soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Oğullarında iktidarsızlık sorunu olduğunu anlayınca; çalmadıkları kapı kalmaz. Oğullarının sorunu çevrede duyulur, adam dışarı çıkamaz, arkadaşlarının alaycı yüzüne bakamaz olmuştur. Bir gün kapılarını fakir bir çoban çalar. Efsaneye göre koyun çobanı, sürüsünü belirli bir bölgede otlattıktan sonra cinsel anlamda daha aktif olduğunu görmüştür. O otlardan toplayıp aileye getirmiştir. Aile önce çobanı aşağılar, kızar; koyunlarla oğullarını bir tuttuğu için... Olan biteni izleyen oğlan, herkes yatmaya çekildikten sonra bu otları her gece gizlice yer. Bir yılın sonunda çiftin nurtopu gibi bir oğulları doğar. Bu olaydan sonra Çin halkı azgın teke yaprağını önemli bir cinsel kuvvetlendirici olarak görmeye başlar.

Bitki günümüzde, özünde testosteron etkisinin bulunması nedeniyle, cinsel arzuyu artırdığıyla bilinir. Çin'deki kullanımından sonra günümüzün en ünlü doktorları da, bu bitkinin cinsel güdüyü güçlendirmek, ereksiyonu geliştirmek ve cinsel arzuyu geri kazanmak için kullanılabileceğini onaylıyor. Bilimsel olarak, azgın teke yaprağı testosteronu serbest bırakıyor böylece dayanıklılık ve cinsel gücün artışı gözlemleniyor."

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7307 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim