• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

B.Şeşen'in oğlunun beyin ölümü gerçekleşti

B.Şeşen'in oğlunun beyin ölümü gerçekleşti
Grip teşhisi konulan ve bir gün sonra menenjit olduğu anlaşılan Burhan Şeşen’in oğlu Serhan Şeşen’in beyin ölümü gerçekleşti. Şeşen, oğlunun durumundan hastaneyi sorumlu tutarken, başhekim “İhmal yok” dedi.

Grip teşhisi konulan ve bir gün sonra menenjit olduğu anlaşılan Burhan Şeşen’in oğlu Serhan Şeşen’in beyin ölümü gerçekleşti. Şeşen, oğlunun durumundan hastaneyi sorumlu tutarken, başhekim “İhmal yok” dedi.

Komada yaşam mücadelesini sürdüren “Grup Gündoğarken”in solisti Burhan Şeşen’in 26 yaşındaki oğlu Serhan Şeşen’in beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı.

Yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle İstanbul Maltepe’deki Özel Sema Hastanesi’na giden Serhan Şeşen’e ilk önce grip teşhisi koydu. Ancak 26 yaşındaki Şeşen, ertesi gün tekrar fenalaşınca yanlış teşhis konulduğu fark edildi. Şeşen’in ileri derece menenjit olduğu ve beyninde apse oluştuğuna karar verilmişti. Serhan Şeşen, ailesinin isteği üzerine Alman Hastanesi’ne sevk edilmişti.

ŞEŞEN: HASTANE SORUMLU
Burhan Şeşen, oğlunun durumundan hastaneyi sorumlu tuttu ve “Tomografi çekilmeden belinden su alındı ve ihmal maalesef bu duruma neden oldu. Eğer tomografi çekilseydi beynindeki apse görülecekti ve bütün tedevi ona göre uygulanacak, Serhan da bir antibiyotik tedavisiyle sağlığına kavuşacaktı, ama ne yazık ki böyle bir şey yapılmadı.
Alman hastanesi doktorları tarafından yapılan açıklamada, Serhan Şeşen’in durumuyla ilgili tıbbı açıdan yapılabilecek bir müdahalenin olmadığı ve beyin ölümünün gerçekleştiği ifade edildi.

Hastanın kendilerine geldiğinde beyin apsesine bağlı olarak durumunun ağır olduğunu söyleyen doktorlar, Serhan Şeşen’in şu anda yaşam destek ünitesine bağlı olduğunu belirtti.

Doktorların açıklamasının ardından Serhan Şeşen’in yakınları gözyaşlarına boğuldu, oğlunun durumuyla ilgili Maltepe’deki Özel Sema Hastanesi suçlayan baba Burhan Şeşen ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Organ bağışı ile ilgili olarak Hastanenin İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Cengiz Uzun, “Enfeksiyon kapan hastanın organları bağışlanamaz” diye konuştu.

MENENJİTE GRİP TEŞHİSİ KONULMUŞTU

Hem yanlış tanı hem yanlış tedavi uygulandı ve sonunda da kurtulma şansı yüzde 1 olan beyin ameliyatına karar verildi. Oğlum çok umutsuz bir şekilde yatıyor” dedi.

BAŞHEKİM: İHMAL YOK

Hastane başhekimi Doç. İlyas Akdemir ise “Tomografi raporunda beyinde yaygın iltihap, apse ve hava bulundu. Yaygın hava çok ender rastlanan bir durum. Bu durum ancak trafik kazalarında ve madde bağımlılarında ortaya çıkıyor. Beyinle burun boşluğu arasında kemik yok” diye konuştu.

NTVMSNBC'ye gider

Bu haber toplam 2393 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim