• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

B12 vitamini ve ginkgo biloba ile dinç kalın

B12 vitamini ve ginkgo biloba ile dinç kalın
Kimya Mühendisi Nigar Yıldırım, 'B12 vitamini ve son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren ginkgo biloba bitkisi tam bir zihin dostudur' dedi.

Aksuvital Ar-Ge Merkezinden Kimya Mühendisi Nigar Yıldırım, “B12 vitamininin ve mabed ağacı olarak ta bilinen ginkgo biloba bitkisinin zihin yorgunluğunu aldığını söyledi. Günlük hayatın getirdiği stres, yorgunluk, trafik, sınav, evlilik gibi bir çok koşturmacanın insanı bedenen yorduğu gibi zihinsel olarak ta yorduğunu aktaran Yıldırım, “Hatta zihinsel yorgunluk önemsenmeyen,ancak fizyolojik açıdan insanı en çok hasara uğratan yorgunluk çeşididir. Zihinsel yorgunluk uykusuzluk,konsantrasyon bozuklukları,gerginlik,tahammülsüzlük şeklinde dışa vurum sergiler. Bu ve buna benzer etkiler kişinin sosyal hayatında olumsuz değişimler yaşatır. Eğer sizde aynı durumda olduğunuzu ve stres altında olduğunuzu hissediyorsanız,zihinsel yorgunluğun içindesiniz demektir” dedi. “Zihinsel yorgunlukta doğal yardımcımız B vitaminidir” diyen Yıldırım, “B vitamini 40 farklı formda mevcuttur.B vitamini suda eriyen vitaminler grubundadır ve günlük olarak alınması gerekmektedir. Vücutta depolanamayan bu vitaminler beslenme açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren ginkgo biloba bitkisinin tam bir zihin dostu olduğunu dile getiren Yıldırım, “Yapılan araştırmalar neticesinde mabed ağacı olarakta bilinen ginkgo biloba bitkisinin zihinsel fonksiyonları korumada etkili bir bitki olduğu ortaya çıkmıştır. Ginkgo biloba,hafif beyin kanaması, unutkanlık, konsantrasyon zafiyeti, anlama zafiyeti, hafıza güçlüğü, uyku sorunu, yorgunluk gibi beyin fonksiyonlarındaki zayıflama etkilerinde kullanır. Kısacası ginkgo bitkisi tam bir zihin canlandırıcıdır” diye konuştu.

“B12 vitaminini deniz ürünlerinden, et ve süt ürünlerinden, yumurta ve peynirden alabiliriz”

B12 vitaminini deniz, et ve süt ürünleri ile yumurta ve peynirden alabileceğini belirten Yıldırım, “B vitamini kompleksleri ve ginkgo bitkisi bir araya gelince günlük hayatın koşturmacasına doğal destek olarak günlük alınması gereken bir gıda takviyesi konumundadır. B vitaminlerinden özellikle büyük öneme sahip B12 vitaminini deniz ürünlerinden, et ve süt ürünlerinden, yumurta ve peynirden alabiliriz. Akşamlar eve daha zinde gitmek istiyorsanız, sevdiklerinizle daha kaliteli zaman geçirmek, uyku kalitenizi arttırmak istiyorsanız, B vitamini kompleksi ve ginkgo bitkisini günlük almalısınız.Aradaki farkı düzenli kullanım sonucu,hemen fark edeceksiniz” şeklinde konuştu. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8366 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim