• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Baba ve oğlu şeker hastalığından beraber kurtuldu

Baba ve oğlu şeker hastalığından beraber kurtuldu
Gaziantep'te, uzun süredir şeker hastalığı ile mücadele eden baba, oğul Özel Anka Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.


GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, uzun süredir şeker hastalığı ile mücadele eden baba, oğul Özel Anka Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

23 yıldır şeker hastası olan 67 yaşında yaşındaki Ali Rıza Torun ve 8 yıldır şeker hastası olan 42 yaşındaki oğlu Zeki Torun yaşamlarını olumsuz etkileyen bu hastalıktan kurtulmak için arayışa girdi. Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde ameliyatla birçok kişinin şeker hastalığından kurtulduğunu öğrenen baba, oğul hemen hastaneye başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Olcay Arıcı ve ekibi tarafından hastanede yapılan tetkikler sonucu baba ve oğulun ameliyat açısından bir engelinin olmadığı belirlendi. Bunun üzerine sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen baba ve oğul birer gün arayla ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatların ardından sağlıklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan baba, oğul Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Olcay Arıcı ve ekibine teşekkür etti.

Tip 2 diyabet hastalığı yüzünden her geçen gün hayatının zorlaştığını belirten 67 yaşındaki Ali Rıza Torun, "23 yıldır şeker hastalığı ile mücadele ediyordum. Ameliyat öncesi ayak parmaklarımda ağrı ve uyuşma oluyordu. Görme bozuklukları, diyabete bağlı uyku, yorgunluk gibi şikayetlerim vardı. Doktorum kısa süre sonra şeker değerimin normal seviyelere düşeceğini söylüyor. Hastalığa bağlı şikayetlerim de ortadan kayboldu. Hareketlerimde, uyku düzenimde iyileşme gerçekleşti.  Artık yemek yedikten sonra şekerim artmıyor, şeker yükselmesine bağlı uyku hali gerçekleşmiyor. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Artık insülin ve ilaç kullanmıyorum. Ameliyattan önce 76 kiloydum. Ameliyatın ardından kısa süre geçmesine rağmen kilom 72 oldu" diye konuştu.

Ali Rıza Torun’un oğlu 3 çocuk babası Zeki Torun ise 8 yıldır şeker hastası olduğunu belirterek, " İşlerim dolayısıyla sürekli yurtdışına gitmem gerekiyordu. Bu nedenle benim için zor olan insülin iğnesini kullanmayıp, ilaçlarla tedavi olmaya çalışıyordum. Babamla bu hastalıktan kurtulmak için iyi bir araştırma yaptık. Bu ameliyatın Anka Hastanesi’nde başarıyla gerçekleştirildiğini öğrendik. Hastaneye başvurduk, hastanede daha önce şeker ameliyatı olan hastalarla da görüştük. Hepsi sonuçtan memnundu. Biz de ameliyat olmaya karar verdik. İyi ki de olmuşuz. Kendimi tamamen sağlıklı biri gibi hissetmeye başladım. Bu hastalıktan kurtulmama vesile olan doktoruma çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Operasyonların başarılı geçtiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Olcay Arıcı ise, "Tip 2 diyabet hastası olan baba ve oğlu bir gün arayla ameliyat ettik. Ameliyatın ardından şeker değerleri normal seviyelere düştü. Kilo vermeye başladılar. Artık ilaç ya da insülin kullanmalarına gerek yok. Hastalarımız 1 ay kadar sıvı beslenip daha sonra katı gıdalara geçebilecek ve istediklerini yiyebilecekler" dedi.

Diyabette erken tanı koymak ve tedaviyi komplikasyonlar gelişmeden erken başlatmanın önemli olduğunu vurgulayan Olcay Arıcı, "İlaçla, insülinle ve medikal tedavi ile kontrol altına alınamayan, özellikle Tip 2 şeker hastalarında metabolik cerrahi ameliyatlarıyla hastanın kan şekeri etkin şekilde kontrol altına alınabilmekte. Şeker hastalarının bu ameliyat sayesinde şeker değerleri normal seviyelere düşerken, şekere bağlı rahatsızlıkları da ortadan kalkıyor, kilolarını kontrol altına alabiliyorlar. Ayrıca şeker hastalığına bağlı meydana gelebilecek uç organ hasarları da önlenmiş oluyor. Ameliyatları laparoskopik yani kapalı şekilde yaptığımız için hastalar sosyal yaşamlarına erken dönebiliyor" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2535 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim