• BIST 14606.46
  • Altın 6849.39
  • Dolar 48.4712
  • Euro 56.5057
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Bursa 30 °C
  • Antalya 32 °C
  • İzmir 37 °C

"Bacakları Kesilecek" Denen İşçi GATA'da Mikrocerrahiyle Kurtarıldı: İlk Adımlarını Attı

"Bacakları Kesilecek" Denen İşçi GATA'da Mikrocerrahiyle Kurtarıldı: İlk Adımlarını Attı
Afyonkarahisar'da yüksek gerilim akımına kapılarak ağır yaralanan 55 yaşındaki Özdemir Yılal'ın bacakları, sevk edildiği Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen doku nakli ve mikrocerrahi ameliyatlarıyla kesilmekten kurtarıldı.

Afyonkarahisar'daki bir çelik konstrüksiyon fabrikasında demir montajcısı olarak çalışan 55 yaşındaki Özdemir Yılal, 22 Mayıs'ta taşeron firma bünyesinde görev yaparken yüksek gerilimli elektrik akımına kapıldı. Vücudunda ve bacaklarında ağır yanıklar oluşan 2 çocuk babası Yılal, 2,5 aylık tedavi sürecinde kaldırıldığı farklı sağlık kuruluşlarında ampütasyon (bacakların kesilmesi) önerisiyle karşılaştı. Ailesinin AHMİMDER derneğine başvurması üzerine Yılal, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine (GATA) sevk edildi.

GATA'da İki Bacağa İki Ayrı Mikrocerrahi Operasyonu

GATA El Cerrahisi ve Mikrocerrahi Uzmanı Op. Dr. Erkan Sabri Ertaş liderliğinde yürütülen süreçte Yılal'a iki ayrı seansta mikrocerrahi yöntemiyle serbest doku nakli ve damarlı doku döndürme ameliyatları yapıldı. Operasyonların başarısı ve ardından uygulanan yoğun fizik tedavi sayesinde bacakları kesilmekten kurtulan işçi, hastane koridorunda ilk adımlarını atarak yeniden yürümenin mutluluğunu yaşadı.

"Uzmanlığım Yoktu, 'Elektrik Kesik' Diyerek Çalıştırdılar"

Kazanın ardından başlattığı hukuki mücadeleye değinen Özdemir Yılal, mesleğinin demir montajcılığı olduğunu ancak kendisine yüksek gerilimli trafo söküm işi verildiğini ileri sürdü. Yılal, "Elektriğin kesik olduğunu söylediler fakat kontrol ekipmanları bozukmuş. Herhangi bir koruyucu kıyafet verilmedi. Trafoya 1 metre kala akıma kapıldım" dedi. Kazadan sonra iş tanımının sistemde usulsüzce "elektrikçi" olarak değiştirildiğini iddia eden Yılal ve ailesi, savcılık soruşturmasının devam ettiğini belirterek sorumlulardan şikayetçi olduklarını vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 94 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim