• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Bağlı: "SUT’un hiç değişmediği yönündeki iddialar asılsız"

Bağlı: "SUT’un hiç değişmediği yönündeki iddialar asılsız"
SGK Başkanı Bağlı, SUT’un çok dinamik bir metne sahip olduğunu ve 2007’den bu yana hiç değişmediği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

Türkiye sağlık sektörünün sorunlarına çözüm aramak, inovatif, özgün ve çözüm odaklı bir şekilde sektörün geleceğini şekillendirmek ve böylece sektörün sürdürülebilirliğine ve toplumsal gelişmeye katkı sağlamak amacıyla her yıl organize edilen Sağlık Zirvesi bu yıl “Sağlık Hizmetlerinde Sürdürülebilirlik ve Finansal Yönetim” temasıyla toplandı.

Zirveye katılan SGK Başkanı Bağlı burada yaptığı konuşmada, Genel Sağlık Sigortası’nın, SGK, Sağlık Bakanlığı ve özel hizmet sunucuları tarafından birlikte yürütüldüğünü dile getirdi.

Geçen sene sağlık uygulama temsilcileri ile bir araya gelerek hazırlanan sözleşmenin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Bağlı, “Genel Sağlık Sigortası’nın uygulandığı tarihten bu yana ilk defa tarafların üstünde mutlak mutabakatı sağladığı bir sözleşme metni ortaya çıktı. Bizim sizinle olan hukukumuz sözleşmeye bağlı bir hukuk. Bu sözleşmeyi asla tek taraflı bir metin olarak önünüze koyup ‘Buyurun, imzalayın’ diye bir yaklaşımımız olmadı. Sayın Bakanımızın da bize talimatı bu yönde. Asla da böyle bir uygulamamız olmayacak” diye konuştu.

Başkan Bağlı, Genel Sağlık Sigortası’nın anayasası olarak adlandırılan Sağlık Uygulama Tebliği’nin (SUT) SGK ile özel hizmet sunucuları arasında temel bağ olduğunu söyleyerek, SUT’un çok dinamik bir metne sahip olduğunu ve 2007’den bu yana hiç değişmediği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

Türkiye Genel Sağlık Sigortası’nın en önemli özelliğinin yönetişime dayalı bir model içinde ilerlemesi olduğunu belirten Bağlı, “Genel Sağlık Sigortası tek başına kamunun yürüttüğü bir sistem değil. Sistemin yürütücüsü olan Sosyal Güvenlik Kurumu işçi, işveren, esnaf, emekli, BAĞ-KUR’lu, tarım sektöründe çalışanların, memurların temsilcilerinin bulunduğu, yönettiği, karar organlarında bulunduğu bir Kurum. Hem Genel Sağlık Sigortası’nın patronu olan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Kurulu, hem sektör temsilcilerinin olduğu bir Kurum olması vesilesiyle zaten birlikte iş yaptığımız bir sektör” dedi.

Genel Sağlık Sigortası’nı 10 Yıldır Başarıyla Yürütüyoruz

Türkiye’nin gelişmekte olan bir ülke olmasına rağmen Genel Sağlık Sigortası’nın 10 yıldır başarıyla yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Bağlı, “Bu münhasıran kamunun bir başarısı değil. Bu sizin, bizim, sigortalılarımızın ve bütün olarak Türk milletinin başarısı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türk mucizesi olarak nitelendirdiği ve dünyada örnek olarak gösterilen bu sistemi birlikte başardık” diye konuştu.

1980 Sonrasının En Büyük Başarısı ve Sessiz Devrimi Genel Sağlık Sigortası’dır 

“1980 sonrasının en büyük başarısı ve sessiz devrimi Genel Sağlık Sigortası’dır” diyen Başkan Bağlı, “Beraber güzel şeyler yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bu haber toplam 3025 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim