• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Bahçelievler'de izinsiz kurulan diş beyazlatma standı kaldırıldı

Bahçelievler'de izinsiz kurulan diş beyazlatma standı kaldırıldı
Bahçelievler'de bir alışveriş merkezinde yabancı uyruklularca izinsiz açılan, diş temizliği ve beyazlatma işlemlerinin yapıldığı stant, diş hekimliği öğrencisinin sosyal medyada gündeme getirmesinin ardından belediye ekiplerince kaldırıldı.

Alışveriş merkezinde yabancı uyrukluların izinsiz açtığı standa, bir diş hekimliği öğrencisinin sosyal medyada gündeme getirmesinin ardından belediye ekiplerince işlem yapıldı. Belediye Başkanı Hakan Bahadır: "Ben genç meslektaşımı hassasiyetinden, vatandaşlık görevinden dolayı tebrik ediyorum"

İzinsiz standı gören bir diş hekimliği öğrencisi, sosyal medyadan dün attığı tweetlerle bu duruma tepki gösterdi. Öğrencinin bu konu hakkında yaptığı paylaşımlar gündem oldu.

Bahçelievler Belediyesi zabıta ekipleri, bugün alışveriş merkezindeki söz konusu standı kaldırdı.

Belediye Başkanı Hakan Bahadır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu tweeti incelemesinin ardından zabıta ekipleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne haber verdiklerini söyledi.

Bunun kanunen yasak olduğunu dile getiren Bahadır, ağız içine ancak diş hekiminin dokunabileceğini, bunun da alışveriş merkezi veya stantta değil Sağlık Bakanlığından ruhsat almış muayenehane, klinik ya da diş hastanesinde yapabileceğini belirtti.

Bahadır, hekim hassasiyeti ve belediye başkanı olmanın verdiği sorumlulukla hemen konuya müdahil olduğuna dikkati çekerek, "Oraya gerekli uyarıyı yaptık. Genç meslektaşımıza ileri geri hareket etmişler, telefonunu almaya kalkmışlar. Bu konuda gerekli işlem yapıldı ve stant kaldırıldı. AVM yönetimi hakkında da bize düşen gerekli yasal işlemi başlatıyoruz." dedi.

- "Burada hepimizin hassas olması lazım"

Olayı sosyal medya üzerinden duyuran kişiyi aradığını kaydeden Bahadır, şöyle devam etti:

"Diş hekimliğini bitirmek üzere üç ayı kalmış, çok değerli bir arkadaşımız. Böyle bir şeyin olması çok üzücü. Hekim olarak, belediye başkanı olarak, insan olarak bizim için insan sağlığı çok önemli. Öyle olunca daha hassas davranıyoruz, daha dikkat ediyoruz. Kendisine de izah ettim, telefon numaramı verdim. İstediği zaman beni de belediyemizin çağrı merkezini de arayabilir. Burada hepimizin hassas olması lazım.

Alışveriş merkezi yöneticileri de sanki bir diş macunu tanıtımı yapacaklar gibi algılamışlar. Onlara da gerekli uyarıyı yaptık. Ben genç meslektaşımı hassasiyetinden, vatandaşlık görevinden dolayı tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızdan da çok olumlu tepkiler aldık. Vatandaşlarımızın da sağlık konusunda doğru, hijyenik, tıp kanunlarına uyan çalışmaları desteklemeleri çok güzel."

Belediye Başkanı Bahadır, standı açanların Lübnan uyruklu olduğunu öğrendiğini, bununla ilgili de emniyetin pasaport kontrolü yapıp oturum izinlerine bakacağını sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim