• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Bakan Akdağ: Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracağımız bir döneme geldik

Bakan Akdağ: Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracağımız bir döneme geldik
Sağlık Bakanı Recep Akdağ: "Geldiğimiz noktada yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla sağlık hizmetlerini daha kaliteli hale getireceğimiz"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık alanında  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hizmetleri daha kaliteli  hale getirecekleri, vatandaşı mağdur etmeden, ellerindeki imkanı, bütçeleri en  iyi şekilde kullanarak, kaliteyi artıracakları bir döneme geldiklerini  belirterek, "Yani erişim açısından büyük mesafeler kat ettik ama sağlık  hizmetlerinde el ele vererek, sağlık camiası, sağlık ailesi olarak daha kaliteli  hale dönüştüreceğimiz bir dönemdeyiz." dedi. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Academic  Hospital Açılış Töreni'nde konuşan Akdağ, Türkiye'ye hizmet edecek değerli bir  özel sağlık kuruluşunun yeni binasının açılış töreninin yapıldığını ifade etti.
 
Bakan Akdağ, 2003 yılında başlayan serüvenlerinin Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın büyük desteğiyle sağlık açısından bugün çok doğru, güzel bir yere  geldiğini ifade etti.
 
Uzunca bir süredir, yaklaşık 5 yıldır Harvard Halk Sağlığı Okulu ile  birlikte çalıştıklarını, bu anlamda bir grup oluşturduklarını ve dünyanın çeşitli  ülkelerinden önce sağlık, sonra da maliye bakanlarının bir araya getirildiğini  aktaran Akdağ, şöyle devam etti:
 
"5 yıl içerisinde, yaklaşık olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden 95  bakanla çalıştık. Bugün Rabbime şükrederek ifade ediyorum ki artık dünya  Türkiye'de sağlıkta dönüşüm programının nasıl başarıldığını, kişi başına yalnızca  550 dolar gibi bir meblağ harcayarak bu kadar mükemmel sağlık hizmetleri  verildiğini konuşuyor, bunu öğrenmeye çalışıyor. 2002'de akademiden gelerek  politikaya geldiğim günleri hatırlıyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız, o zaman Genel  Başkanımız ve Başbakanımız. Bize bir talimat vermişti. Bu talimat aslında basit,  yalın ama aynı anlamda da çok kıymetli bir talimattı. Bu ülkede yaşayan tüm  insanlar sağlık hizmetine erişecekler, sağlık hizmetini alırken mağdur  olmayacaklar, şöyle bir ifadesi de olmuştu ki ben daha sonra onu çok kullandım,  (Bir hastanenin önünde, en son hastanın ıstırabı dinene kadar, bizim ıstırabımız  dinmez)"
 
 "Paydaşlar olarak birlikte çalışmamız lazım"
 
Bakan Recep Akdağ, sağlıkta dönüşüm programının böyle bir ruhun  üzerine, insanı bu kadar önemseyen, öne alan bir anlayışın üzerine bina  edildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
 
"2016 yılına geldik. Bugün Türkiye'de insanlarımız sağlık hizmetlerine  ulaşıyor, erişebiliyor, iyi bir sağlık sigorta sistemimiz var. Gerek Sağlık  Bakanlığına, kamuya bağlı hastaneler, gerek üniversite, gerekse özel hastanelerimiz, vatandaşlarımıza birlikte hizmet ediyor ama geldiğimiz noktada  yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla sağlık hizmetlerini daha kaliteli  hale getireceğimiz, vatandaşımızı mağdur etmeden, elimizdeki imkanı, bütçeleri en  iyi şekilde kullanarak, sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracağımız bir döneme  geldik. Yani erişim açısından büyük mesafeler kat ettik ama sağlık hizmetlerinde  el ele vererek, sağlık camiası, sağlık ailesi olarak daha kaliteli hale dönüştüreceğimiz bir dönemdeyiz. Biliyorum ki yine değerli Cumhurbaşkanımızın  destekleriyle, bizler paydaşlar olarak, yani sektörün tüm parçaları olarak, gerek  aile hekimleri, gerek hastanede çalışan arkadaşlarımız, yöneticiler, gerek ilaç  sektörü, gerek tıbbi medikal sektörü hep birlikte bu ülkede, güzel Türkiye'mizde  sağlık hizmetlerini, inşallah dünyada belki de ilk ona giren, ilk beşe giren bir  seviyeye birlikte yükselteceğiz. Bunu yapmaya muktedir olduğumuzu, Cenab-ı Hakkı
izniyle bunda muvaffak olacağımızı biliyorum. Paydaşlar olarak birlikte çalışmak  lazım, birlikte gayret etmek lazım ve geldiğimiz noktayı yeterli görmeyerek,  geldiğimiz noktada tespit ettiğimiz bazı eksikleri bir kere daha gözden  geçirerek, yola devam etmek gerekiyor."

  
"İnsanlar o gece canlarını ortaya koydular"
 
Türkiye'nin birçok hastanesinde, özellikle Ankara ve İstanbul'da 15  Temmuz'da, 24 saatlerini uykusuz, gaziler için geçiren tüm sağlık çalışanlarına  da bir kez daha teşekkür eden Akdağ, "O gece farklı bir geceydi. 2 bin 200 yaralı  gazimizin, birkaç saat içerisinde Ankara ve İstanbul'daki hastanelere  getirildiklerini düşünün. Gerçekten ne kadar iyi organize olursanız olun ki  sağlık sistemimizin böyle bir reaksiyon kabiliyeti, şükürler olsun bugün var."  dedi.
 
Akdağ, ne kadar iyi organize olunursa olunsun insanlar yüreklerini  ortaya koymazsa yine de birçok sıkıntının çıkmasının mukadder olduğunu aktararak,  "Ama insanlar o gece yüreklerini koydular. Elbette yüreklerini koyacaklardı çünkü  o hastanelere getirilen kardeşlerimiz canlarını ortaya koymuşlardı. Bizim de  sağlık ailesi olarak buna iştirak etmemizden daha tabii bir şey olamazdı. O gün  Türk milletinin yüreği hep birlikte atıyordu. 80 milyon vatandaşımızın, içindeki  çok küçük hain güruh hariç, yüreği birlikte atıyordu. Şükürler olsun ki yine Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, o büyük belayı defetmeyi bu millet başardı. Ben  bir kere daha sağlık camiasına 15 Temmuz ve sonraki günlerde gazilerimize  gösterdiği şefkat, yakınlık, alaka için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2520 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim