• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Bakan Akdağ: Türkiye sağlık turizminin bir numara ülkesi olacak

Bakan Akdağ: Türkiye sağlık turizminin bir numara ülkesi olacak
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin yakın bir gelecekte sağlık turizminin bir numaralı ülkesi haline geleceğini söyledi.

Bazı programlara katılmak üzere Edirne’ye gelen Akdağ, Valiliği ziyaretinde sağlık sektöründe gelinen nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’de 9 yıldır ciddi bir sağlık dönüşüm programının uygulandığını belirten Akdağ, “Bu programın temelinde vatandaşımızın sağlık hizmetine kolay erişimini sağlamak üzere bina edildi. Ülkedeki her vatandaşın sağlık hakkının asli, temel bir hak olduğunu inanıyoruz. Yani bir insanın yoksul olması, kırsalda yaşaması asla sağlık hizmeti alması noktasında bir olumsuzluk oluşturmamalıdır. Programımızı başından beri bu anlayış üzerine bina ettik. Yoksullar, dar gelirliler, orta gelirliler sağlık hizmetlerini rahat bir şekilde alması lazım.” dedi.

DAHA ÖNCE TEDAVİ İÇİN GİDİLEN ÜLKELERDEN HASTA KABUL EDİYORUZ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, varlıklı insanların her zaman rahatça sağlık hizmeti alma imkanı bulduğunu vurgulayarak, “Nitekim Türkiye’de zaman zaman varlıklı insanlar hastalandıklarında Avrupa’ya, hatta ABD’ye giderek geçmişte tedavi olmayı tercih ederlerdi.” diye konuştu.

Şimdi bu durumun tersine döndüğünü anlatan Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa’dan ABD’den, Ortadoğu’dan hasta alıyoruz. Şuna inanıyorum Türkiye yakın bir gelecekte hem kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti arzı ile hem de bu hizmeti oldukça hesaplı bir şekilde sunabilmesi itibariyle dünyada sağlık turizminin bir numaralı ülkesi haline gelecektir. Türkiye’de İstanbul, Gaziantep, Antalya, Muğla, Ankara, İzmir yurt dışından gelen hastaları karşılamaya başladılar. Bununla iftihar ediyoruz.”

TRAKYA’NIN 30 YILLIK SAĞLIK BİNASI İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ

Sağlık Bakanı Akdağ, 2015 yılının sonuna kadar Trakya’daki bütün şehirlerde 30 yıllık sağlık binası ihtiyacını tamamen karşılayacaklarını ifade etti. Akdağ, “Yeni ve modern binalar, içerisinde vatandaşımızın her yönden rahat edebileceği binalar. Tek yataklı, en fazla iki yataklı. Çünkü bazı hastalar iki yataklı odalarda yatmak istiyor. İçinde banyosu, tuvaleti bulunan hasta odaları, geniş mekanlar. Hem sağlık çalışanlarının rahat ve huzur içinde yaşabileceği mekanlar, hem de bütün Edirneli ve Trakyalı kardeşlerimizin rahatça hizmet alabilecekleri alanlar oluşturacağız.” vaadinde bulundu.

Avrupa’ya sınır olması açısından Edirne’nin çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, “Bu noktada Edirne önemli bir kentimiz. Avrupa’ya sınır komşusu bir il. Dolayısıyla Edirne’deki yatırımlarımızı geleceğe matuf olarak Edirneli vatandaşlarımıza hizmet eden bir yapıda geliştirirken bir taraftan Edirne Kırklareli açısından üçüncü basamak merkezi olarak planlamalarımızda yer alıyor. Öte yandan da sağlık turizmi açısından da planlamalar yapıyoruz. Yani bir şekilde Edirne’de gerek Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerekse onunla birlikte ortak çalışma yapacak Devlet Hastanesi’nde önümüzdeki yıllarda sağlık turizmine ciddi bir hız verebileceğimizi biliyoruz. Bu bir taraftan da Edirne açısından önemli bir katma değer olacak. Bütün çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Bu şekilde planlıyoruz. Edirne’de çok önemli değişiklikler gerçekleştirdik. Aile hekimliği açısından Edirne bizim ilk illerimizdendi. Şimdi önümüzde aile hekimliği merkezlerinin daha da modernize edilmesi, mükemmel hale getirilmesi var. aile hekimliğine başladığımız yapılan hemen hepsi çok önemli bir bölümü eski yapılardı. Bu yapıların bir kısmının yenilenmesi bir kısmının tadil edilerek vatandaşımız açısından çok daha rahat ve konforlu hale getirilmesi önümüzdeki 3 ile 4 yıllık planlarımız arasında. Edirne açısından iki büyük yatırım var. Bunlardan birisi 400 yataklı Edirne’deki ana hastanemiz, devlet hastanemiz, bunun arsa temini ile ilgili meseleler bitirildi, şimdi projeleri hazırlanıyor. Nasip olursa üç yıl içerisinde Edirneli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Keşan’da 150 yataklı yine mükemmel bir hastane yapıyoruz.” diye konuştu.

TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜNDE MODEL ÜLKE OLARAK GÖSTERİLİYOR

Türkiye’deki sağlık sistemin hem 75 milyonu kapsayan sosyal adaletçi yaklaşımla, hem de bilimsel açıdan dünyanın en ileri teknolojisini gerek koruyucu hizmet açısından gerek tedavi edici hizmet açısından vatandaşımızın ulaştığı bir sistem olarak bütün dünyanın ciddi olarak ilgisini çekmeye başladığını kaydetti. “Dünya sağlık Örgütü, OECD, UNICEF gibi uluslararası örgütler Türkiye’yi model bir ülke olarak gösteriyorlar.” diyen Akdağ, sigarayla yapılan mücadelenin bütün dünyaya örnek olduğunu ifade etti.

FAZLA KİLOLARLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Sağlık Bakanı Akdağ, şimdi fazla fazla kilolarla ve haraketsizlikle mücadele başlattıklarını dile getirerek, “Buna siz değerli basın mensupları da katlı vereceksiniz. Sizlerle birlikte çalışacağız. Çünkü belli bir konuda farkındalığın oluşturması için medyanın çok büyük rolü var. el ele vereceğiz. Bir anlamda geleceğimi karartabilecek önemli bir zararlıdan kurtulma yolunda çok büyük adımlar attık. Sigaradan söz ediyorum. Şimdi fazla kilolarımızdan kurtulmak için bu mücadeleyi önümüzdeki yıllarda hep birlikte çok ciddi bir biçimde yürüteceğiz.” açıklamasını yaptı.

GEREKSİZ AJİTASYON YAPANLAR VAR

Adana’da yapılan bir hastanenin acil girişi ile ilgili medyada çıkan haberleri de değerlendiren Akdağ, “Bazen bir bardak suda fırtına kopartmak diye bir tabir var. Bu şekilde gereksiz ajitasyonlar yapanlar oluyor. Koskoca bir hastane binası yapılıyor. Teknik, mühendislik açısından herhangi bir tarafından değiştirilmesi gereken bir durum ortaya çıkmış olabilir. Bunlar tabii olarak kabul edilmeli. Son derece yoğun ve hızlı bir tempo ile Türkiye’de yeni hastaneler yapıyoruz. Dolayısıyla buna benzer küçük tadilatların yapılması mümkündür. Hatta kaçınılmazdır. Aslında enteresan bir şeydir. Bir sendika bunu özellikle dile getiriyor. Yani bu sendikanın üzerine ne vazife anlamak da mümkün değil.” cevabını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4031 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim