• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Çelik'in işçi ve işveren temsilcileriyle görüştü

Bakan Çelik'in işçi ve işveren temsilcileriyle görüştü
Toplantıda Hak-İş Başkanı Arslan, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki önerilerini sundu.

Hak-İş tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, kaza önlemeyle ilgili çalışmaların organizasyon ve faaliyetlerinin birlikte yürütülmesinin önemli olduğu, bununla ilgili yeniden yapılanmaya acil ihtiyaç bulunduğu belirtildi.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Çelik'in işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldiği hatırlatıldı.

Toplantıda Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın da konfederasyonun iş sağlığı ve güvenliği konusundaki önerilerini sunduğu belirtilen açıklamada, önerilerin başında "koruyucu ve önleyici kültürün" benimsenmesi geldiği bildirildi.

Açıklamada, konfederasyonun diğer önerileri ise şöyle sıralandı:

"İş sağlığı ve güvenliği konusunda mevzuatın getirdiği yeni yaklaşım olan 'koruyucu ve önleyici kültürün' benimsenmesi ve davranışa yansıması gerektiğine inanıyoruz. İş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşması devletin, işverenin ve işçinin sorumluluğunda olan bir alandır. Tüm kesimler, bu sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir. İş sağlığı ve güvenliği konusu temel insan hakkıdır. Bu çerçevede hiçbir iş insan sağlık ve güvenliğinden önemli değildir. İnsan sağlık ve güvenliğinin korunması bir insanlık değeri ve sorumluluğudur. İşverenlerimiz bu anlayışla üretime yaklaşmalıdır. Önce üretim anlayışı değiştirilmeli, insana saygı temelinde önce güvenlik anlayışı benimsenmeli. Bunun gerekleri işverenden işçiye kadar üretim sürecinde her kademede görev alanlara anlatılmalıdır."

- "Sendikalaşma teşvik edilmeli"

Denetim elemanlarının çalışma usul ve esaslarının yeniden gözden geçirilmesine de değinilen önerilere, şöyle devam edildi:

"İş sağlığı ve güvenliği ve özellikle risk değerlendirmesi konusunda sektör bazlı uzman, araştırma, yayın, eğitim modülü ve bilgi eksikliği devam etmektedir. Bu eksikliğin giderilmesine yönelik çalışmaların yapılması teşvik edilmelidir. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki tehlikelerin önlenmesi konusunda yeni imkanlar sunan bilimsel ve teknolojik gelişmeler yakından takip edilmelidir. Sendikalaşma teşvik edilmelidir. Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliğinin yönetimi geliştirilmelidir. Sonuç olarak devletimizin kaza önleme faaliyetlerinin, afet yönetiminden başlayarak, büyük endüstriyel kazalar ve iş yerlerinde olacak kazaların önlenmesi 'organizasyon ve faaliyetlerini' entegre yürütmesi önem taşımaktadır. Bütün bu alanlarda görev alacak kurumların ve elemanların, ortaya çıkabilecek olayın büyüklüğüne göre eş güdüm içinde çalışabilmesi gücünü elde etmek için yeniden yapılanmaya acil ihtiyaç vardır."

Bu haber toplam 3139 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim