• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Bakan Koca, havalimanında Koronavirüs önlemlerini inceledi

Bakan Koca, havalimanında Koronavirüs önlemlerini inceledi
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İstanbul Havalimanı’nda Koronavirüs salgını için alınan önlemleri yerinde inceledi. Bakan Koca, incelemelerinin ardından açıklama yaptı.

Bakan Koca, ilk olarak koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında havalimanında oluşturulan karantina müşahede odası ile bu ülkeden gelen tarifeli uçakların yolcularının kontrolden geçirildiği, termal kameraların bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Bakan Koca, müşahede odasının ardından, odanın önündeki alanda bekletilen, özel cihazlarla ve negatif basınçlı sedye ile donatılmış 112 ambulansını inceledi.

Koca, burada yaptığı açıklamada, Çin kaynaklı bir koronavirüs türünün sebep olduğu hastalıkla ilgili aldıkları tedbirleri yerinde görmek için havaalanına geldiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Türkiye için uygulanmasının erken olduğunu söylediği dönemde bile termal kamera sistemleri ve maske uygulamasını devreye soktuklarını dile getiren Koca, şöyle konuştu:

“Bu dönemde Çin’den gelen toplam 11 bin kişi bu kameralardan tarandı. Bu kişilerden herhangi bir pozitif vaka olmadı. Karantina odalarımızı, devamında negatif basınçlı sedyelerimizi ve ambulans sistemimi bu dönemde hızla devreye soktuk” şeklinde konuştu.

Koca, Bilim Kurulu’nun hızla şekillendirdiği bir rehberin yayınlandığının altını çizerek, “Şüpheli vakaların nasıl değerlendirilmesi gerektiği, tanı, teşhis ve tedavi safhasında nelerin yapılması gerektiğini adım adım anlatan bir rehber yayınlandı. Türkiye çapında sağlık kuruluşlarımıza müracaat edildiğinde bu rehber doğrultusunda yaklaşım gösterilmesi standardize edildi. Özellikle bu dönemde çok tedirgin olunmaması gerektiğinin altını çiziyorum” ifadesini kullandı.

Bakanlık olarak Bilim Kurulunun yönlendirmesiyle bir takım bilgilendirmeler yapacaklarını aktaran Fahrettin Koca, şöyle devam etti:

“Bakanlığımızın uyarıları ve bilgilendirmeleri dışında yanlış ve maksatlı bilgilendirmelere itibar edilmemesinin altını çizmek istiyorum. Sosyal medyada bu anlamda hem dünyada hem ülkemizde çok yanlış bilgilerin olduğunu, özellikle Bakanlığın bilgilendirilmelerinin dikkate alınması gerektiğinin altını çiziyorum."

“Bugüne kadar görülen vakaların yüzde 99’unun Çin kaynaklı”

Bakan Koca, bugüne kadar görülen vakaların yüzde 99’unun Çin kaynaklı olduğuna vurgu yaparak, “O yüzden Çin’le ilgili olan veya Çin’e giden insanlarla temas sonrası ateş, bulantı kusma ishal gibi bir belirti olduğunda en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmeli” dedi.

Koca, DSÖ’nün seyahat kısıtlaması olmadığına yönelik bilgilendirmesinin anımsatılması üzerine, “Seyahat kısıtlaması yok ama mümkün mertebe, zorunlu olmadıkça bu enfeksiyonun kaynağı olan bölgeye ve bölgelere seyahatin yapılmamasının altını çizdi” ifadelerini kullandı. 

saglik-bakani-fahrettin-koca1.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3232 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim