• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Bakan Koca, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu

Bakan Koca, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Türkiye’nin 3'üncü büyük şehir hastanesi olacak İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Bakan Fahrettin Koca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İzmir’de yapımı süren Bayraklı Şehir Hastanesini yerinde görmek, eksiklerini belirleyip süreci takip etmek için bilgilendirme toplantısına katıldıklarını belirtti.

İzmir’in ticareti, üniversiteleri ve sanayisiyle önemli bir metropol kenti olduğunu dile getiren Bakan Koca, “Şehir hastanemiz toplam 630 bin kapalı alanı olan, 2 bin 60 yatak kapasiteli, özellikle fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi 300 yataklı olarak ayrıca ilave olduğu, yüksek güvenlikli adli psikiyatrik hastane dediğimiz yine 100 yataklı hastanesi olan, İzmir’i sağlık üssü yapabilecek bir şehir hastanesi olarak konumlandı. Özellikle sağlık turizminde de İzmir bundan böyle bir şehir hastanesiyle daha ciddi bir pay alabilir noktaya gelecek” dedi.

Koca, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatının planlandığı gibi devam ettiğini belirterek, “Biz şehir hastanelerimizi bütün disiplinleriyle son noktada sağlık hizmeti veren, hastanın artık başka bir sağlık kuruluşuna sevk edilmediği hastaneler olarak planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca, inşaatın 31 Mayıs 2020’de bitirilmesinin planlandığını, bu planlamaya uygun inşaat çalışmalarının sorunsuz şekilde ilerlediğini kaydetti.

Bir basın mensubunun, “Şehir hastanesi tamamlanınca İzmir’deki diğer hastaneler kapatılıp buraya mı taşınacak?” sorusu üzerine ise Koca, “Genel olarak söylüyorum, taşıdığımız eski yapıları yine sağlık ve eğitim amaçlı daha çok ikinci basamak, yeri geldiğinde ihtiyaca göre BAHAR projesi de dediğimiz, bağımlılıkla ilgili rehabilitasyon merkezi hastaneleri dahil olmak üzere planlamayı yapıyoruz. İzmir için de bu hastanelerin kapatılmayacağı, yine eğitim ve sağlık amaçlı devam edeceğini söylemek istiyorum.” şeklinde konuştu.

“İzmir’e 5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık”

Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da İzmir’in bir dünya şehri olduğunu, yapılacak şehir hastanesiyle kente verilen sağlık hizmetlerinin de çok farklı yerlere geleceğini vurguladı.

Bakan Koca ile Binali Yıldırım’a, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Atilla Kaya, Cemal Bekle, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Burak Öztop da eşlik etti.

3.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4047 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim