• BIST 13726.66
  • Altın 6575.31
  • Dolar 45.8993
  • Euro 53.365
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Bursa 29 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 31 °C

Bakan Memişoğlu'ndan Dünya Tütünsüz Günü mesajı: "Milletimiz sağlığını seçiyor"

Bakan Memişoğlu'ndan Dünya Tütünsüz Günü mesajı: "Milletimiz sağlığını seçiyor"
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada sigarayla mücadelede önemli veriler paylaştı.

4 milyondan fazla muayene yapıldı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, dumansız bir yaşamın sağlıklı bir geleceğin temel şartlarından biri olduğunu vurguladı.

Türkiye genelinde hizmet veren 1501 sigara bırakma polikliniğinde bugüne kadar 4 milyonu aşan muayene gerçekleştirildiğini belirten Memişoğlu, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara kapsamlı destek sunulduğunu ifade etti.

ALO 171 hattına yüz binlerce başvuru

Bakan Memişoğlu, 7 gün 24 saat hizmet veren ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı aracılığıyla 2025 yılında 420 bin 651 kişiye destek verildiğini açıkladı.

2026 yılının ilk dört ayında ise 143 bin 534 vatandaşın danışma hattından yararlanarak sigarayı bırakma sürecinde rehberlik aldığı bildirildi.

Sahada 832 bin kişiye ulaşıldı

Tütünle mücadele çalışmalarının yalnızca sağlık kuruluşlarıyla sınırlı kalmadığını belirten Memişoğlu, Tütünle Mücadele Timleri ve Mobil Poliklinikler aracılığıyla sahada da yoğun faaliyet yürütüldüğünü kaydetti.

Bu kapsamda şimdiye kadar 832 bin 873 vatandaşa ulaşıldığını ifade eden Memişoğlu, toplumda farkındalığın artırılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Başvurular yüzde 112 arttı

Sigara bırakma polikliniklerine yapılan başvuruların 2025 yılında bir önceki yıla göre yüzde 112 oranında arttığını açıklayan Memişoğlu, vatandaşların sigarayı bırakmaya yönelik ilgisinin yükseldiğini belirtti.

2026 yılının ilk dört ayındaki muayene sayısının da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53,6 artış gösterdiğini aktaran Memişoğlu, dumansız yaşam alanlarına yönelik toplumsal hassasiyetin güçlendiğini vurguladı.

İhbar sayılarında dikkat çeken yükseliş

Kapalı alanlarda sigara kullanımına ilişkin farkındalığın arttığını belirten Bakan Memişoğlu, 2026'nın ilk dört ayında yapılan ihbarların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76,6 yükseldiğini açıkladı.

Memişoğlu, "Bu tablo açıkça gösteriyor ki milletimiz sağlığını seçiyor ve dumansız bir Türkiye için adım atıyor." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara sigarayı bırakma çağrısı

Sigarayı bırakmak isteyen herkese çağrıda bulunan Memişoğlu, ücretsiz hizmet veren ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ile Sigara Bırakma Polikliniklerinden destek alınabileceğini belirtti.

Bakan Memişoğlu, açıklamasını "Gelin, bu kararı bugün verelim." sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 97 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim