• BIST 9682.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Bakan Recep Akdağ hemşire açığını 20 bin olarak açıkladı

Bakan Recep Akdağ hemşire açığını 20 bin olarak açıkladı
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki hemşire sayısının Türkiye'dekinin 5 katı olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ile birlikte gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki hemşire sayısının Türkiye'dekinin 5 katı olduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ile birlikte gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a geldi.

Erzurum'da basın mensuplarının geçtiğimiz günlerde İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 saatte 13 bebeğin yaşamını yitirmesinde hemşire sayısının bir etkisi olup olmadığı yönündeki sorusunu cevaplayan Bakan Akdağ, Türkiye'de hemşire açığı bulunduğunu ifade etti. Türkiye'nin yılda 20 bin hemşire ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Akdağ, "Gelişmiş AB ülkelerinde her 100 bin kişiye 730-740 hemşire düşerken Türkiye'de ise her 100 bin kişiye 130 hemşire düşüyor. Bizim hesaplamalarımıza göre yılda 20 binin üzerinde hemşire alınması gerekir ki, 2023 yılına kadar hemşire sayımızı ihtiyacımıza göre artıralım. Bu noktada biz bir kanunu yaptık ve yeniden meslek liselerine öğrenci aldık." dedi.

'Erzurum'u sağlık şehri yapacağız'

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çevresine ilave psikiyatri, onkoloji ve rehabilitasyon hastanelerinin yapılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, inşaatı bitme aşamasındaki Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çevresine ek hastaneler yapılacağını belirterek, Erzurum'un sağlık şehri olacağını ifade etti. Bölge Eğitim Hastanesi arazisinin 600 dönüm üzerine kurulduğuna dikkat çeken Bakan Akdağ, Numune Hastanesi'nin eski binasının da yıkılarak yeşil alan yapılacağını anlattı. Akdağ, "Yaptığımız işlerde vatandaşımızın hizmet kolaylığını öne aldık. Amacımız Erzurumlu'nun daha iyi hizmet almasıdır. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni yaptığımız alan 600 dönümdür. Buraya ilave psikiyatri, onkoloji, rehabilatasyon ve kadın doğum hastanesi yapılacak. Bunların hepsi birbiriyle irtibatlıdır. Burası Erzurum'un sağlık şehridir." dedi.

Numune Hastanesi binasının eski bölümünün ekonomik ömrünü yitirdiğini dile getiren Bakan Akdağ, eski binanın yıkılarak yeşil alan yapılacağını vurguladı. Akdağ, "Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu alan 600 dönümdür. Yeni hastanenin otoparkları, kapalı alanlarla 100 bin metrekare civarındadır. Burası bir sağlık kampüsüdür. Bunlar çağdaş hastaneler. Yığılmaların olmadığı, modern, birçok AB ülkesinde bulunmayan hastanelerdir. Ayrıca taşeron firma elemanları Numune Hastanesi ve şehrin başka kurumlarına aktarılarak, çalışmaları sağlanacak." dedi.

Ağız ve diş sağlığı merkezinin Numune Hastanesi'nin yeni binasının polikinliklerini kullanacağına dikkat çeken Bakan Akdağ, "Şu an 25 diş hekimi var, bu rakamı da artıracağız. Fizik tedavi, onkoloji gibi bazı branşlardaki doktorlarımız da burada görevlerine devam edeceklerdir. Numune Hastanesi çevresindeki eczacı kardeşlerimiz hastanenin tamamen taşınması durumunda mağdur olacaklarını düşündüler. Kendileri büyük ölçüde tatmin oldular. Numune Hastanesi, diş hekimleri ile 50'ye yakın hekimin görev yaptığı bir yer olacak ve çevresindeki canlılık devam edecek." diye konuştu.


Bu haber toplam 1541 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim