• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Bakandan 'acil' rica

Bakandan 'acil' rica
ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de hastaların yüzde 20’sinin muayene olabilmek için mesai sonrası acil servislere gittiğini belirterek, vatandaşlardan, “Acil olmayan hastalıklar için acil servislerin yolunu tutmayın” ricasında bulundu.

ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de hastaların yüzde 20’sinin muayene olabilmek için mesai sonrası acil servislere gittiğini belirterek, vatandaşlardan, “Acil olmayan hastalıklar için acil servislerin yolunu tutmayın” ricasında bulundu.

Avrupa Kalp Sözleşmesi (AKSS) imza töreni Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapıldı. Türk Kardiyoloji Derneği’nin düzenlediği törene Sağlık Bakanı Akdağ, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ve tıp derneği yöneticileri katıldı. Törende konuşan Bakan Akdağ, dünyada her iki kişiden birinin kalp-damar hastalıkları sebebiyle hayatını kaybettiğini belirterek, sağlıklı hayat için yapılması gerekenleri anlattı.

Sıkıntıları genellemeyin
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, toplantıdan ayrılırken gazetecilerin hatırlatması üzerine acil servislerde zaman zaman yaşanan problemlere temas ederek, şunları söyledi: “İnsanı hedefine koyan bir programla çalışıyoruz. Acil servis, 112 ve yoğun bakımlarda çok ciddi mesafeler aldık. Sistemde zaman zaman belli bir bölge veya hastanede bazı sıkıntılar görülebilir. Bunları kesinlikle genelleştirmemek gerekir. Buradan şu uyarıyı da yapmak isterim. Türkiye’de yanlış bir alışkanlığımız var. Muayene edilen hastaların yüzde 20’si mesai sonrası acil servislere müracaat ediyor. Bu acil servislerin iş yükünü artırıyor. Düşünün bir acil servis günde bin hasta kabul ediyorsa, bu defa orada gerçekten durumu çok acil hastanın hizmetlerinde işler zorlaşıyor. Acil olmayan hastalıklar için acil servislerin yolunu tutmayın.”

Kronik hastalıklar başkanlığı kuruluyor
Avrupa Kardiyoloji Derneği’nce hazırlanan “Avrupa Kalp Sağlığı Sözleşmesi”, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün Ostim’deki ek binasında düzenlenen törenle, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanı sıra ilgili tıp derneklerinin temsilcileri tarafından imzalandı. Bakan Akdağ imza töreninde sağlığın geliştirilmesiyle ilgili programlara Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ikinci döneminde büyük öncelik vereceklerini belirterek, Kronik Hastalıklar Daire Başkanlığı ve Sağlığı Teşvik ve Geliştirme Daire Başkanlığı adı altında 2 yeni daire kuracaklarını bildirdi.

Bu haber toplam 1375 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim