• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Bakanlık, Avrupa Kalp Sözleşmesi'ni imzaladı

Bakanlık, Avrupa Kalp Sözleşmesi'ni imzaladı
ANKARA - Türkiye’de her iki kişiden biri kalp ve damar hastalıklarına bağlı nedenlerle ölüyor ve önümüzdeki 10 yıl içinde kalp hastalarının sayısı ikiye katlanacak. İşte bu veriler karşısında harekete geçen Sağlık Bakanlığı ve 8 meslek örgütü Avrupa stand

ANKARA - Türkiye’de her iki kişiden biri kalp ve damar hastalıklarına bağlı nedenlerle ölüyor ve önümüzdeki 10 yıl içinde kalp hastalarının sayısı ikiye katlanacak. İşte bu veriler karşısında harekete geçen Sağlık Bakanlığı ve 8 meslek örgütü Avrupa standartlarında hizmet sağlamak için Avrupa Kalp Sağlığı Sözleşmesi’ni imzaladı.

Konu kalp sağlığı, ancak Türkiye’deki tablo karanlık. Her iki ölümden biri kalp rahatsızlıklarından kaynaklanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Türkiye’de önümüzdeki 10
yılda koroner kalp hastası sayısı 5 nokta 6 milyona yükselecek.

16 milyon hipertansiyon hastası olduğu tahmin edilen Türkiye, özellikle kadınların kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerinde Avrupa’da ilk sırada yer alıyor.


İşte kalp rahatsızlıklarıyla mücadele etmek için standartlar sıkılaştırılıyor.

Sağlık Bakanlığı ve ilgili meslek örgütleri tarafından imzalanan Avrupa Kalp Sağlığı Sözleşmesi Türkiye’yi birtakım taahhütler altına sokuyor.

Buna göre ulusal, bölgesel ve yerel düzeylerde politikalar geliştirilecek, hastalık önleme programları başlatılacak, geniş tabanlı bir koalisyon kurularak farkındalığı artırılacak ve sağlık sektöründe önleyici çalışmalar yürütülecek.

Ancak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a göre kalp rahatsızlıklarıyla mücadelenin ilk aşaması alınan kişisel önlemler.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2000 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim