• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Bakanlık Bursa'daki yangında hastane yönetimini kusurlu buldu

Bakanlık Bursa'daki yangında hastane yönetimini kusurlu buldu
Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca hazırlanan raporda, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili olarak Hastane başhekimi Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler'in "görevlerini gere

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca hazırlanan raporda, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili olarak Hastane başhekimi Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler'in "görevlerini gerektiği gibi yapmakta ihmallerinin olduğu" saptaması yapıldı ve görevden alınmalarının Uygun olacağını belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi'nde 26 Mayıs'ta saat 02.00 civarında 8 yaşamını yitirdiği yangınla ilgili olarak inceleme ve soruşturmasını tamamladı kişinin ve çıkan.

Hazırlanan raporda Hastane başhekimi ve yöneticileriyle ilgili şu değerlendirme yer aldı:

"Hastanenin Kablo bacasında bulunan Elektrik kablolarının halojen kablolara dönüştürülmemesi ve katlar arasında Duman yayılımını engelleyici düzenlemelerin 2002 tarihli Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin Bu konudaki hükümlerine rağmen yapılmaması, OTE yandan Burtom firmasının, Ecza deposunu görüntüleme merkezine Dönüştürme işlemindeki eksiklik ve aksaklıklarının denetlenip görülmemesi ve düzelttirilmemesi nedenleriyle serbest Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür Yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler İle Elektrik Mühendisi Süleyman Karapınar'ın Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'nde belirtilen görevlerini, gerektiği gibi yapmakta ihmallerinin olduğu 'anlaşılmıştır. Bu itibarla adı geçenler hakkında Adli yönden işlem yapılmak üzere tevdi Raporu düzenlenmiştir.''

Çelik ve Özdağ'ın, hastane genelinde kullanılan yangın alarmı Sisteminin revize edilerek Aktif Hale getirilmesinde ihmalleri olduğu sonucuna da varıldı. Bu nedenlerle Bu kişiler hakkında Adli yönden işlem yapılmak üzere tevdi Raporu düzenlendi. Disiplin yönünden etmek 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 125 /''cezası İle tecziye edilmeleri önerildi göre''aylıktan Kesme maddesine Ca. Çelik, Özdağ, Genç ve Güler'in belirtilen ihmalleri nedeniyle, görevlerinden alınarak Bakanlığın başka Kurum veya kuruluşlarında görevlendirilmelerinin Uygun olacağı da İfade edildi.

Ayrıca, yangının çıktığı Bu yerin, 1 Eylül 2005 yapılan Görüntüleme Merkezi ihalesini kazanan Burtom tarihinde Özel Sağlık Tesisleri Limited Şirketinin kontrolünde ve kullanımında bulunduğu belirlendi. Firma tarafından yapılan kablolamalarda, 2002 yılında yayımlanan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre halojen ücretsiz ve YANMAZ Kablo kullanýlmasý gerektiği İfade edilen raporda, firmanın Yaptığı kablolamaların Yönetmelik hükümlerine Uygun olmadığı kaydedildi. Firmanın sorumluluğu Dolayısıyla Firma Sahibi ve aynı zamanda şirket Müdürü olan Erol Kılıç'ın da Adli yönden sorumluluğu bulunduğu kanaatine varılarak hakkında suç Duyurusu Raporu düzenlendi.

Bursa Tabip Odası Başkanı Bülent Aslanhan, Sağlık Bakanlığı'nın raporunun yangından 52 sonra çıktığını hatırlatarak "Bursa'daki MESLEK örgütlerinin görüşleriyle uyumlu bir Rapor olduğu görünüyor gün. Biz ön raporumuzda 18 Ana başlıkta eksikleri tespit etmiştik. Sağlık Bakanlığı işlemini soruşturma süresinde yapmalıydı Alma görevden. Bundan sonra Sağlık Bakanlığı'nın gereğini yerine getirmesi gerekir "görüşünü aktardı.


Türk Tabipler Birliği

Bu haber toplam 3014 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim