• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bakireyken hamile kalınabilir

Bakireyken hamile kalınabilir
Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Suat Süphan Erşahin; günümüzde halen önemini koruyan kızlık zarıyla ilgili sorularımızı yanıtlamaya devam ediyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Suat Süphan Erşahin, kızlık zarı kontrollerinin hepsinin film gibi bir hikâyesi olduğunu söylüyor. Dr. Erşahin, Türkiye'de bakireyken hamile kalan pek çok kadının olduğunu da vurguluyor.

Kızlık zarı sadece cinsel ilişki sırasında mı bozulur?
Hayır. Çünkü yaşanan bazı travmalar da kızlık zarının yırtılmasına neden olabiliyor. Bisiklete binmek, bahçe duvarından atlamak, düşmek ve çok faal spor faaliyetlerinde bulunmak da (Dövüş sanatları, bacak açma hareketi yapılan sporlar) yırtılmalara sebep olabiliyor.

TECAVÜZ ANLAŞILIR!
Zardaki yırtığın travmadan mı yoksa cinsel ilişkiden mi kaynaklandığı nasıl anlaşılır?
Tecavüz nedeniyle yırtılmayı, morluklardan veya kan izlerinden anlayabiliriz. Travma sonucu yırtılmalarda da morluk ya da kan izi olabiliyor. Böyle durumlarda kişinin davranış şeklinden, psikolojik durumundan tecavüz olup olmadığını anlamak çok da zor olmuyor zaten.

Kızlık zarı bozulmadan da gebelik oluşabilir mi?
Evet, kızlık zarı bozulmadan hatta tam ilişkiye girmeden bile gebelik oluşabilir. Sürtünme şeklinde bir ilişkide, erkeğin cinsel organı vajene girmeden de spermlerin bulaşması sonucunda kadın, hamile kalabilir ama kızlık zarı duruyor olabilir. Yani bakire ama gebe olabilir.

YENİLENMEZ!
Kızlık zarının tamiri mümkün mü?
Evet tamiri mümkün; ama bu hiçbir zaman kızlık zarının yırtılma öncesi haline döneceği anlamına gelmez. Yırtılan kızlık zarı yeniden eski haline gelmez, sadece atılan bir dikişle kanama yapacak şekle getirilir. Kızlık zarının tamirinde amaç kızlık zarını yeniden oluşturmak değil, kızlık zarının kanamasını sağlamaktır. Yani kızlık zarı yeniden oluşturulamaz.

Tamir edilen kızlık zarı yüzde 100 kanar mı?
Uzman bir hekim, doğru metotla kızlık zarını tamir ederse yüzde 100 kanayacak hale gelir.

KENDİLİĞİNDEN İYİLEŞMEZ!
Yırtılan kızlık zarı kendiliğinden iyileşebilir mi?
Hayır, hiçbir zaman kendiliğinden iyileşmesi mümkün değildir. Kızlık zarının yırtılan kısımlarının kendiliğinden tekrar birleşmesi söz konusu bile olamaz.

İLİŞKİ SAYISININ ÖNEMİ YOK!
Kızlık zarının dikilmesi için kaç kez ilişkiye girildiğinin bir önemi var mı?
İlişki sayısının bir önemi yok! Kadın kaç yaşında, kaç kez ilişkiye girmiş olursa olsun kızlık zarı kanama yapacak şekilde dikilebilir. Sadece kızlık zarının yapısıyla ilgili bir zorluk yaşanabilir. Ama ilişki sayısının bir önemi yoktur. Doğum yapmış kadının da kızlık zarı dikilebilir. Amaç kanama sağlamaktır.

Kızlık zarının dikildiği erkek tarafından anlaşılabilir mi?
Hayır. Ancak bir doktor muayene ederse anlayabilir. Yani kızlık zarının dikildiği erkek tarafından değil, doktor tarafından anlaşılabilir.

Zar birkaç kez dikilebilir mi?
Evet; kızlık zarını yeniden oluşturmak değil, sadece kanama yapacak şekle getirmek amacıyla yapılan bir operasyon olduğu için birçok kez dikmek mümkündür.

İlişkiden ne kadar süre önce dikilmesi gerekir?
Bunun birkaç farklı yöntemi var. Evlenmeden ya da ilişkiye girmeden birkaç gün önce yapılan dikişle uzun süre kalan dikişler de var. Bir yıl önce de dikiş yapılabilir ve ilişki sırasında kanayabilir. Lokal ya da genel anestezi altında yapılan, yaklaşık yarım saat süren bir operasyondur. Operasyondan sonra rahatlıkla günlük hayata dönülebilir.

 

ekolay.net

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 43139 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim