• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

Bal Kabağı Mükemmel Bir Besin

Bal Kabağı Mükemmel Bir Besin
Kışın yoğun rağbet gören bal kabağı, lezzetinin yanı sıra pek çok hastalığa da iyi geliyor. İşte bal kabağının saymakla bitmeyen faydaları...

"Bal kabağı" deyip geçmeyin! Çünkü, bu ürün alzheimer, erken yaşlanma ve kansere karşı koruyucu olmasının yanısıra, vücudun "paslanmasını" önleyen en güçlü antioksidanların bir çoğunu içeriyor.

Göz ve Beyin İçin Mükemmel Bir Besin
Bal kabağının hem göz hem de beyin sağlığı için de mükemmel bir besin olduğunu belirten uzmanlar, bal kabağının kolay sindirilebilme özelliğiyle mide ve bağırsaklar için de birçok faydasının bulunduğunu vurguluyor.

Kabızlık ve Hemoroidi Olanlara da Tavsiye Ediliyor
Uzmanlar, bal kabağının bol miktarda lif içermesi nedeniyle gıdalar ile alınan toksinlerin atılmasına ve kolesterolün düşmesine de yardımcı olduğuna işaret ederek, bu ürünün konstipasyon (kabızlık) ve hemoroid (basur) sorunu olanlara da tavsiye edildiğini belirtiyor.

Bal kabağı kolay sindirilebilmesi ve önemli özellikler taşıması nedeniyle soframızdan eksik edilmemesi gereken bir besin ve haftada birkaç kez yarım su bardağı kadar tüketimi yeterli...

Şu Vitaminleri de İçeriyor
100 gram bal kabağı protein, karbonhidrat, lif, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, A, B1, B2, B3, C ve E vitaminlerini içeriyor.

Bal Kabağı Nasıl Seçilir?
Uzmanlar, vatandaşlara bal kabağı alırken, önceden soyulmuş ve ambalajlı olanları tercih etmemelerini öneriyor. Kabuk rengi soluk olmayıp, canlı renkli ve sert olan bal kabağının tercih edilmesi de ayrıca önem taşıyor.

Kabak Çekirdeği de Mükemmel Bir Mineral
Mineraller açısından mükemmel bir kaynak olan kabak çekirdekleri de B vitaminlerini de içerdiği gibi kemik sağlığı ve kan pıhtılaşması için önemli K vitaminini de bünyesinde barındırıyor.

Yarım bardak kabak çekirdeği ile günlük magnezyum gereksiniminin yüzde 46.1’i, demirin yüzde 28.7’si, manganezin yüzde 52’si, bakırın yüzde 24’ü, proteinin yüzde 16.9’u ve çinkonun da yüzde 17.1’inin karşılanabileceği belirtiliyor.

Uzmanlar kabak çekirdeğinde bulunan yağ bileşenlerinin, testosteron ve DHT tarafından oluşturulan prostat hücre çoğalımının tetiklenmesini engellediğinin de gözlemlendiğini belirtiyorlar.

Açken tüketildiği zaman bağırsak kurtlarının düşürülmesine de yardımcı olan kabak çekirdeğinin, kemik yoğunluğunun artırılmasına olan katkıları konusunda ise çalışmalar sürüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2416 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim