• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Balıkesir Şehir Hastanesi’nin temeli atıldı

Balıkesir Şehir Hastanesi’nin temeli atıldı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Balıkesir Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı.

90 dönüm üzerine kurulacak olan 45 bin metrekare kapalı alana sahip şehir hastanesinin yapılacak genişletme çalışmasıyla bin yatak kapasitesine çıkarılacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, Balıkesir'in Büyükşehir olarak her noktasının bunun nimetlerinden istifade edeceğini söyledi.

Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Balıkesir'imizin gelecek vizyonuna çok önemli katkılar sağlayacak bin yatak kapasitesine çıkabilecek 850 yataklı şehir hastanemizin temeli hayırlı uğurlu olsun. Şu anda temelini attığımız inşaatı devam eden yaklaşık 31 bin yatak kapasiteli 186 hastanemizin inşaatı devam ediyor. Düşünebiliyor musunuz; 1 yıl içinde inşaatı devam eden 186 tane hastanemiz var ve 31 bin yatak kapasitesi inşallah önümüzdeki 1-2 yıl içinde tamamlanacak.”  Vatandaşın hak ettiği her türlü hizmeti ayağına kadar getirmenin asil görevleri olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, “Her türlü imkânı vatandaşımızın emrine vermek hem siyasi görevimiz hem insani, hem mesleki hem de milli görevimiz. Onun için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

2013’te sağlığa 1 milyar 700 milyon TL harcandı

“Amerika'da ne varsa Türkiye'de de o olacak, Londra'da ne varsa Ankara'da da o olacak, Hamburg'da ne varsa Balıkesir'de de o olacak” diyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Benim vatandaşım İngiltere'de rahatsızlansa ülkemin ambulans uçağı hemen onu alacak. 2002 yılında bütün sağlık yatırımlarının toplam tutarı 190 milyon TL idi. 2013 yılında sağlık yatırımlarına ödediğimiz miktar 1 milyar 700 milyon TL. Yani eski parayla 1 katrilyon 700 trilyon lira. Onun için artık diyoruz ki Türkiye yalnız 76 milyon vatandaşına değil sağlık turizminde yakın coğrafyasındaki 1 milyar insana hizmet verecek. Balıkesir'de sağlık turizminde hem kendisi hizmetlerin en güzelini, en modern ve çağdaşını alırken bölge insanlarına da hizmet edecek ve gelişimine katkı sağlayacak.” 

İki gün önce Sudan'ın Darfur bölgesinde olduğunu anlatan Müezzinoğlu, 200 yataklı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yaptırdığı devlet hastanesinin açılışını yaptıklarını belirterek, sözlerini tamamladı.

Gönen Devlet Hastanesi hizmete açıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir'in Gönen ilçesinde, TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 92 yataklı Devlet Hastanesi'ni hizmete açtı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, geçen yıl mart ayında temeli atılan Devlet Hastanesi'nin açılışını yapmak üzere helikopterle Gönen'e geldi. Açılış töreninde AK Parti hükümetleri döneminde sağlık alanında yapılan yatırımları anlatan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin sağlık turizminde 1 milyar insana hizmet vermeyi hedeflediğini vurguladı. 

Konuşmasının ardından Devlet Hastanesi'nin kurdelesini kesen Müezzinoğlu, hastaneyi gezerek tedavi gören hastaları ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, hastaneden ayrılışı esnasında makam aracının yanında bekleyen iki engelli vatandaşla sohbet etti. Müezzinoğlu'na engelli maaşının kesildiğini söyleyen Dursun Çamoğlu, bakandan iş konusunda yardım talebinde bulunurken, Ragıp Tezel ise Gönen Devlet Hastanesi'nde diş polikliniği kurulmasını istedi.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Balıkesir'deki hastanenin açılış törenine katılmak üzere il merkezine hareket etti.

Konuşmalardan sonra Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, butona basarak Balıkesir Şehir Hastanesi'nin temeline ilk harcı bıraktı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5040 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim