• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Balıkesir'de annelere “En İyi Narkotik Polisi Anne” semineri verildi

Balıkesir'de annelere “En İyi Narkotik Polisi Anne” semineri verildi
Balıkesir’de, uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için çeşitli kesimlere bilgilendirmeler yapılan "En İyi Narkotik Polisi: Anne" adlı proje kapsamında annelere yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi.

Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen seminerde polis memuru Mehmet Raşit Babacan sunum yaptı. Ayrıca, uyuşturucu ile mücadele aplikasyonu olan “UYUMA” uygulaması vasıtasıyla kimlik bilgileri paylaşılmadan narkotik suçlarına yönelik kolaylıkla ihbarda bulunulabileceği anlatıldı.

Seminerde konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasıyla gelen tehlikelere dikkati çekti.

Vali Şıldak, şunları kaydetti:

"Bu uyuşturucu maddeler maalesef gençliğimizi sömürüyor ve yok ediyor. Gün geçtikçe bağımlı olan çok insanımız var. Bu bela zamanla bir hastalığa dönüşüyor. Ama hastalık sadece kişinin kendisine zarar vermekle kalmıyor ailesine, yakın çevresine de etki ediyor. Uyuşturucuyla mücadelede devletimiz büyük bir çaba gösteriyor. Bütün kolluk birimlerimiz olarak büyük bir mücadele var. Ama bataklık kurumuyor. Çünkü alıcısı da var, satıcısı da var. Böyle bir sürecin tamamen polisiye tedbirlerle önlenmesi ne yazık ki mümkün değil. Yapılan mücadele, planlı operasyonlar yıldan yıla artan sayılarla ifade ediliyor. Ama kullanıcı ve satıcı tükenmiyor. Peki ne yapmalıyız? Özellikle okul müdürlerimize, öğretmenlerimize sık sık bunu hatırlatıyorum. Öğrencilerimizdeki gördüğümüz farklılıkları, değişiklikleri, ruhsal durumunda, davranışlarında fark edilir şekilde hissettiğiniz değişiklikleri mutlaka dikkate alın ve bunları yakın takip altında tutun. Anne baba ilgili olursa, çocuğundaki her an yaşanan değişiklikleri gözleyebilir ve bununla ilgilenebilir. Bunu yapmak durumundayız. Çağımızda pek çok iletişim kaynağıyla birlikte maalesef bu tehlike büyüyor. Annelerin çocuklarını çok yakından gözlemlemeleri ve duyarlı olmaları gerekiyor. Duyarlı bir davranış ve zamanında bir hareketle bu önlenebilir.”

Balıkesir'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum Projesi ile ilgili bilgi veren Vali Şıldak, Balıkesir'de şu an tedavi olup rehabilitasyonu tamamlanan, sosyal uyum çerçevesinde işe yerleştirilmiş 26 gencin bulunduğunu söyledi.

Seminere, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ali Yıldız, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin ve okul idarecileri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim