• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Balıkesir'in beş yıldızlı devlet hastanesi 2014 yılında hizmete girecek

Balıkesir'in beş yıldızlı devlet hastanesi 2014 yılında hizmete girecek
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, uzun zamandır üzerinde çalışılan 850 yataklı yeni devlet hastanesinin, 2014 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Yılmaz, beş yıldızlı otel konforunda olacan hastanenin TOKİ tarafından yapılacağını ve 225 milyon liraya mal olacağını kaydetti. Balıkesir'in 25 yıllık ihtiyacını karşılayacak şekilde inşa edilecek hastane, büyük depremlere de dayanıklı olacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'la birlikte geçen hafta Ankara'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşen Yılmaz, müjdeli haberlerle döndü. İzmir yolu üzerindeki adliye sarayının arkasına yapılacak hastane için ihale sürecinin başladığını belirten İl Sağlık Müdürü Yılmaz, Bakan Akdağ'ın da isteğiyle deprem izolatörlü olacağını, Balıkesir Devlet Hastanesi'ndeki eski binaların da yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılacağını açıkladı. Yeni hastanenin projesinin çizildiğini kaydeden Dr. Yılmaz, "Mimarımız, son rötuşları yapıyor. Projemiz, 28 Şubat 2012 tarihine kadar tamamlanarak TOKİ'ye teslim edilecek. Bu yıl içinde inşaata başlanacak. Sağlık müdürlüğümüze yeni bir hizmet binası için de ihale yapacağız. Yeni Diş Hastanesi yanına kurulacak binamız, kısa sürede bitirilerek hizmete sokulacak." dedi.

Yeni hastanenin beş veya yedi kat arasında olacağını ifade eden İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, "Hastanemizi 2014 yılına kadar bitirip hizmete almayı planlıyoruz. Maliyeti 150 ile 225 milyon lira arasında olacak. Bunun içinde iç teşrifat ve kullanılacak cihazlar yok. Onların da 15-20 milyon lira tutmasını bekliyoruz. Hastanemiz, Balıkesir'in 25 yıllık ihtiyacına karşılayacak düzeyde olacak. Tabii ki gelişim süreci içinde birtakım değişiklikler yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Yeni hastane alanında, çalışanlar ve hastalar için sosyal bölümler de bulunacağına dikkat çeken Yılmaz, "Bu arada Sayın Bakanımız, devlet hastanemizin eski binalarının yıkılması ve yerlerine yenilerinin yapılması talimatını verdi. Bu, olası bir deprem için önlem olarak düşünülüyor. Bu yıl içinde eski binaları yıkıp yenilerini yapmaya başlayacağız. Balıkesir Devlet Hastanemiz, hizmet vermeye devam edecek. Sadece Atatürk Devlet Hastanesi, bölge hastanemizin açılmasıyla TOKİ'ye devredilecek." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2055 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim