• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

BANÜ Rektörü Prof. Dr. Özdemir, Hatay'dan dönen arama kurtarma ekibini kabul etti

BANÜ Rektörü Prof. Dr. Özdemir, Hatay'dan dönen arama kurtarma ekibini kabul etti
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) "Acil Durum Müdahale Ekibi", Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde görevlerini tamamlayarak ilçeye döndü.

BANÜ Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, iki kişinin enkazdan sağ çıkarılmasını sağlayan ekibi makamında kabul ederek, deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı ve ekipte yer alanları sertifika ile ödüllendirdi.

Ekipte gönüllü olarak yer alanlara teşekkür eden Özdemir, “İnanıyorum ki gerekli eğitimleri alacakların da katılmalarıyla bu ekibin sayısı kısa sürede 100’ü aşacaktır.” dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine deprem bölgelerindeki kentlerden gelerek eğitim öğretim gören, afetten aileleri zarar gören 23 öğrenciye üniversite olarak burs verdiklerini aktaran Rektör Özdemir, “Deprem bölgelerinde, üniversitemizde okuyan 14 yabancı öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizle temas kurduk. Hiçbir sıkıntıları olmadığını öğrendik. Yine depremden zarar gören 11 ilimizden gelip, üniversitemizde okuyan toplam öğrenci sayımız 1200 dolayında. Bunlarla da temas kurarak durumları hakkında bilgi aldık. Bir vefat dışında diğerlerinin durumlarında bir sıkıntı yok.” diye konuştu.

Rektör Özdemir, üniversitelerinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bölümü birinci sınıf öğrencisi Burak Akış'ın, Pazarcık ilçesindeki deprem sırasında enkaz altında kalarak vefat ettiğini dile getirdi.

Depremde zarar görenlerin ülke genelindeki üniversite yurtlarına yerleştirildiğini hatırlatan Özdemir, şunları söyledi:

“Fatma Ana Kız Öğrenci Yurdumuzu boşalttık. Diğer yurdumuza ise deprem bölgelerinden gelen yaklaşık 400 dolayında depremzede vatandaşımız yerleştirildi. Ancak üniversitemize bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme-Diyet, Fizyoterapi ve Sağlık Yönetimi, Mühendislik ve Dericilik Fakültelerinin son sınıfları ile Meslek Yüksekokullarımızda okuyan toplam 1553 öğrencimiz, uzaktan değil, yüz yüze eğitim almayı sürdürecek. Meslek Yüksek Okullarımızdaki 1224 öğrencimizden 329’u lisans eğitimi alıyor. Bu öğrencilerimiz de yüz yüze eğitimi sürdürecek. Böylece toplam 1553 öğrencimiz yüz yüze eğitime devam edecek.”

Prof. Dr. Özdemir, deprem bölgelerinde mutfak açarak, afetzedelere yemek dağıtımı yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 848 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim