• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 15 °C

Baş ağrısı bu yöntemler ile tedavi ediliyor

Baş ağrısı bu yöntemler ile tedavi ediliyor
Asırlardır devam eden sorunların başında gelen ve son derece ciddi seviyelere kadar ulaşabilen baş ağrısı, gerçekten güç durumlar ile karşılaşmamıza neden olabiliyor.

Pek çok insanın baş ağrısı problemi çekmesi ve baş ağrısına ne iyi gelir diye birçok araştırmaya girişmesi, belki de etkili olmayan yöntemler nedeniyle çok daha fazla ağrı yaşamalarına neden oluyor. Peki en etkili ve faydalı tedavi yöntemlerini biliyor musunuz? Eğer bu konuda çok daha fazla bilgi almak ve baş ağrısına kesin çözüm bulmak istiyorsanız, yazımızın devamını okumalısınız. Ayrıca hemen bu siteyi ziyaret etmek, daha önce görmediğiniz birçok tedavi yöntemini de sizlere sunacaktır. Bu sitede birbirinden etkili yöntemleri görebileceksiniz.

Baş ağrısını geçirebilmek için, öncelikli olarak sorunun kökenine inmelisiniz. Baş ağrısı bildiğiniz gibi bir hastalık değil, bir belirtidir. Bu nedenle nedenini bulup sorunu tam olarak çözmelisiniz. Baş ağrısı birçok farklı nedenden dolayı yaşanıyor olabilir. Bunlara ilk örnek olarak migreni gösterebiliriz. Eğer migren kaynaklı bir baş ağrısı sorunu yaşıyorsanız, kesinlikle sessiz ve karanlık bir odada dinlenmeye çekilmelisiniz. Migren sorunu yaşayan kişiler ışıktan ve sesten çok fazla etkilenebilirler. Vücut bu etmenlere dayanamaz hale gelebilir ve en etkili yöntem ses olmayan, zifiri karanlık bir odada dinlenmektir.

Bildiğiniz gibi baş ağrısının en büyük nedenlerinden biri de strestir. Stres, her sorunun ana kaynağı olabilir. Kesinlikle strese dayalı bir baş ağrınız bulunuyorsa, açık havada yürümek ve temiz temiz nefes almak size iyi gelecektir. Baş ağrısını hafifletmek için hemen ilaç kullanmak gerçekten yanlış bir tutum olacaktır. En etkili baş ağrısı tedavi yöntemleri arasında masaj da bulunur. Masaj, baş ağrısını geçirebilen en etkili yöntemlerden biridir. Kesinlikle şakaklarınıza doğru masaj yaptırabilir ve baş ağrısının geçmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntemle birlikte baş ağrısını geçirebilmenin en faydalı yolu sıcak su ile yıkanmaktır. Ayrıca, ayaklarınızı sıcak suya sokabilir ve daha sonra üzerine ısıtılmış bir çorap giyerek yatabilirsiniz. Kan akışını beyinden ayaklara doğru almanın en güzel yoludur.

Baş ağrısının nedenleri hakkında detaylar ve sebepler ilgili konuda yer almaktadır. Ciddi şekilde dayanılmaz ağrılara neden olan baş ağrısını geçirmek istiyorsanız, yapacaklarınız bunlarla da sınırlı değildir. Ayrıca, başınıza soğuk kompres yapabilirsiniz. Bunun için bir parça buzu poşete koyabilir veya bir beze sarabilirsiniz. Bu bezi/poşeti başınıza koyabilir ve soğuk kompres ile baş ağrısının geçmesini sağlayabilirsiniz. Eğer bu yöntemlerden hepsini denediyseniz ve baş ağrınız hala geçmiyorsa, ilaç kullanabilirsiniz. Baş ağrısı için ilaç olarak çeşitli önerler bulabilirsiniz ancak bu konuda en faydalı ilaç kullanımı, bir hekim tarafından önerilen ilaç olacaktır. Peki bu yöntemlere rağmen baş ağrınız hala geçmiyor mu? O zaman hemen bu siteyi ziyaret edebilir ve baş ağrısını geçirmenin yolları hakkında daha fazla şey öğrenebilirsiniz. Burada gerçekten faydalı bilgiler bulacağınıza ve baş ağrınızı geçireceğinize eminiz. Eğer tüm yöntemlere rağmen geçmeyen ve şiddetle ağrıyan bir başınız bulunuyorsa, kesinlikle aksatmadan doktora görünmelisiniz. Sorunlar tümörden beyin kanamasına kadar ciddi seviyelerde olabilir. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3230 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim