• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Başbakan'ın ameliyatında tam gün yasası delindi

Başbakan'ın ameliyatında tam gün yasası delindi
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ameliyatını kamudan ayrılıp özel hastaneye geçen Prof. Dr. Dursun Buğra’nın yapmasını "ironik" olarak nitelendir...

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ameliyatını kamudan ayrılıp özel hastaneye geçen Prof. Dr. Dursun Buğra’nın yapmasını "ironik" olarak nitelendirdi, "Bu ameliyat sırasında oluşturulan prosedürle Tam Gün Yasası delinmiş oldu" dedi.

CHP’li Çıray, "AKP’nin sağlık politikalarının iflası" konulu basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına Başbakan Tayyip Erdoğan’a geçmiş olsun dileğinde bulunan Çıray, basın toplantısını Başbakan Erdoğan’ın sağlığıyla ilgili değil, Başbakan’ın sağlığı için yapılanlar sırasında ortaya çıkan sağlık politikalarının iflasıyla ilgili olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın ameliyatını Prof. Dr. Dursun Buğra’nın yaptığını ifade eden Çıray, "Bu ameliyat sırasında oluşturulan prosedürle millet iradesi baypas edilerek, Kanun Hükmünde Kararname ile çıkartılan Tam Gün Yasası delinmiş oldu." dedi.


-"İRONİK BİR TABLO"-

Başbakan Erdoğan’ın ameliyatının Marmara Tıp Fakültesi’nin uygulama hastanesi olan Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapıldığını hatırlatan Çıray, "Burası bir kamu hastanesidir. Bu kamu hastanesine tam gün yasası nedeniyle kamudaki görevini bırakmış olan ve özel Amerikan Hastanesi’nde çalışmaya başlamış olan Sayın Buğra’nın çağrılmış olması ve ameliyatı gerçekleştirmesi ironik bir tablodur" dedi."AKP tam gün yasasına inanmıyorsa neden çıkarttı" diye soran Çıray şöyle devam etti:

"Çıkarttıysa sokaktaki vatandaşlar için mi çıkardı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanın sağlığı için yapılan her şeyi destekleriz. Ama insan olan herkesin sağlığı için de destekleriz. Sağlıkta eşit muamelenin insan hakkı olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

-"HEKİM SEÇMİ HAKKINDA ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR"-

Tam gün yasası ile Sağlık Bakanlığı hastanesi ve üniversitelerde çalışan hekimlerin serbest çalışma hakkının elinden alındığını dile getiren Çıray, "Başbakan’a özel hastaneden bir hekim getirerek tam gün yasasına aykırı tutumda bulunuldu. Bu sadece Tam Gün Yasası’nın ihlali değildir. İnsanların hekim seçme hakları temel haktır. Başbakan ve yakınları Prof. Dr. Buğra’yı çağırarak bu hakkı kullandı. Bunu destekliyoruz ama AKP’nin sağlık politikaları ile vatandaşın hekim seçme hakkı elinden alınmıştır bu çifte standarttır. Bu ne tıbben ne de insani olarak ahlaka uygun değildir" dedi.

-"BAŞBAKAN’I AMELİYAT EDEN HEKİM TAM GÜN’E GÖRE CEZA ALACAK MI?"-

Başbakan Erdoğan’ın ameliyat olduğunu hastanenin sıradan bir hastane olmadığını söyleyen Çıray bütün cerrahların bu ameliyatı yapabileceğini belirterek, Pendik hastanesinde bu ameliyatı yapacak hekim bulunamadı da başka hastaneden hekim getirildi" diye sordu. Yaşanan olayın AKP sağlık politikalarının bir balon olduğunu ortaya koyduğunu ileri süren Çıray, "yasaya karşın kamu hastanesinde ameliyat yapan hekime nasıl bir cezai işlem yapılması gerektiğiyle ilgili soruya, "En azından görevi kötüye kullanmak? Tam Gün Yasası’na uymamanın yaptırımı ne ise burada yaptırım da aynı hukuki sonucu doğurur" dedi.

Gazeteci Serpil Çolak’ın beynindeki baloncuk nedeniyle olacağı ameliyata Tam Gün Yasası nedeniyle hekiminin giremediği örneğini de hatırlatarak bu uygulamayı ikiyüzlülük olarak nitelendirdi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10982 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim