• BIST 9524.59
  • Altın 2488.238
  • Dolar 32.5414
  • Euro 34.7022
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Başhekim ve ekibinin iflastan kurtardığı hastane, şimdi kalitede '5 yıldız' peşinde

Başhekim ve ekibinin iflastan kurtardığı hastane, şimdi kalitede '5 yıldız' peşinde
Başhekiminden odacısına kadar azim ve inançla çalışan personeli sayesinde iflasın eşiğinden kurtarılan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, şimdi de "5 yıldız" peşinde.

Başhekiminden odacısına kadar azim ve inançla çalışan personeli sayesinde iflasın eşiğinden kurtarılan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, şimdi de "5 yıldız" peşinde.

Hastalarına, internetten "randevu alma" ve "doktor seçme" gibi birçok kolaylık sağlayan "otomasyon sistemi" ile hizmet kalitesini yükselten hastane, inşası devam eden ultralüks C Blok'un tamamlanmasıyla birlikte hizmet kalite ve kapasitesini ikiye katlamayı hedefliyor.

5 yıl öncesine kadar yılda 3,5 milyon YTL zarar ettiği için satılmak istenen ve hasta şikâyetleri had safhaya çıkan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, şimdi "5 yıldız" almanın peşinde. Kadıköy İçerenköy Mahallesi'nde E-5 Otoyolu'nun hemen yanındaki 180 dönümlük köşk arazisine 1952 yılında PTT Genel Müdürlüğü tarafından kurulan hastane 1996'da PTT'nin Türk Telekom'dan ayrılmasıyla zarar etmeye başladı. 2002 yılında günde sadece 300 hastaya hizmet veren hastane 3,5 milyon YTL zarar edince özelleştirilmesi veya devredilmesi planlandı. 2002 yılının Kasım'ında 36 yaşındaki Genel Cerrahi Uzmanı Kemal Memişoğlu, hastanenin başhekimlik koltuğuna oturduğunda hastanenin kaderi de değişti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, "Bu hastane bir elmas. Kömür diye düşünülür, işletilmezse bir değeri kalmaz. İşletilirse pırlanta haline getiririz." diyerek, 2 yıl süre isteyen Memişoğlu, Binali Yıldırım'in manevi desteğini arkasına alarak işe koyuldu. İlk iş olarak hastaneye otomasyon sistemi kuran Memişoğlu, yaptığı çalışmaları şöyle anlatıyor: "O zamanlar elimizde para da yoktu. Otomasyon sistemi için 600 bin dolarlar isteniyordu. İki bilgisayar mühendisi buldum, sistem analizi yaptırdım ve hiçbir hastanede olmayan web tabanlı bir yazılım hazırlattım. Şu andaki sisteme göre, www.fsmhastanesi.com adresine girildiğinde hastalarımız 'kayıt' bölümündeki formu dolduruyor ve provizyon alıyor. (Sistem, hastanın SSK'dan hak edip etmediğini inceliyor). Eğer uygunsa işleme devam edilerek istenilen bölüm ve saat seçiliyor. İşlem sonunda randevu numarası veriliyor ve hasta belirlenen saatte gelip muayenesini yaptırıyor. Eğer, istenilen gün doluysa bir sonraki güne randevu alınabiliyor. Hatta hastalarımıza doktor seçme hakkı bile tanınıyor." Otomasyon sistemi sayesinde faturalandırma sisteminin de kontrol altına alındığına dikkati çeken Memişoğlu, hastanedeki bilgisayar eksikliğini ise doktor arkadaşlarının, kişisel bilgisayarlarını kuruma bağışlamasıyla kapattıklarını belirterek, "Hastanemizin zararını 2003 yılında 1,7 milyon YTL'ye düşürürken, 2004 yılında ise 4,5 milyon YTL kâra geçmeyi başardık." dedi. Hastanenin 2005 yılında Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasından sonra tanıtım çalışması başlatan Memişoğlu, hastanede PTT çalışanlarının dışında diğer hastalara da bakıldığının duyurulması için Kadıköy'deki mahalle muhtarlarından yardım istemiş ve yapılan tanıtımlarla hasta sayısı 300'lerden 800'lere çıkarılmış. Bu sayı 2007 yılı içerisinde ise bin 700 ile 2 binlere kadar yükselmiş.

Hastane yönetiminin şimdiki hedefi ise Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nin birlikte başlattığı "5 yıldız" uygulamasına girmek. Hazırlanan taslağa göre hastaneler, verdikleri hizmet, çalıştırdıkları doktor, otel hizmeti ve büyüklüğüne göre sınıflandırılacak. Hastanelere, otellerde uygulanan yıldız sistemi getirilecek. Sistem, üniversite ve özel hastanelerin ardından devlet hastanelerinde de uygulanacak.

Bu haber toplam 1873 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim