• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Başkentin ikinci şehir hastanesinde 100 ameliyathane bulunuyor

Başkentin ikinci şehir hastanesinde 100 ameliyathane bulunuyor
Kamu-özel ortaklığıyla yapılan 15 şehir hastanesinin ikisi Ankara'da yapılacak. Ankara'da Etlik ve Bilkent yanında, 14 ilde kamu özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek 15 şehir hastanesinin toplam yatak kapasitesi 24 bin 405 olacak.

Geçtiğimiz eylül ayında temeli atılan Bilkent Şehir Hastanesi'nin ardından, Etlik Entegre Sağlık Kompleksi'nin temel atma töreni ise yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1 milyon 400 bin metrekarelik arazide inşa edilecek hastane faaliyete girdiğinde 50 bin kişiye hizmet edeceğini belirtti. Müezzinoğlu, "Bu anlayış ve vizyon ülkemize hayırlı olsun. Bitiş tarihinin pazarlığını yarın Sayın Başbakanımız yapacak." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dünyanın en büyük sağlık tesislerinden biri olan 'Ankara Etlik Şehir Hastanesi' projesiyle ilgili kahvaltılı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Sağlık kompleksinin inşa edileceği arazinin bulunduğu bölgede gerçekleştirilen toplantıda konuşan Müezzinoğlu, bayramda yaşanan trafik kazaları nedeniyle yüzü aşan can kaybı yaşandığını ve bu kazalardan ders çıkarılması gerektiğini belirtti.

Şehir hastaneleri konseptinin önümüzdeki süreçte, Türkiye'nin sağlık alanındaki standardını bir basamak daha yukarı çıkaracağını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Gelişmiş ülke standartlarının önüne geçmemizi sağlayacak. Geçtiğimiz 1 ay önce Bilkent'te temeli atıldı, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Etlik, önümüzdeki bir ay içinde İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin temelini atacağız." ifadelerini kullandı.

12 Eylül itibariyle 15 şehir hastanesinin toplu imza atma töreninin yapıldığını kaydeden Müezzinoğlu, "Bunların temel atmaları ve inşaat süreleri başladı. En geç 30 ay sonra Türkiye geneli yaklaşık 24 bin kapasiteli yeni şehir hastaneleri ülkemizin ve milletimizin hizmetine geçmiş olsun. Yeni bir vizyon ve ufuk. Türkiye'nin sadece 76 milyon insanına değil yakın coğrafyasındaki 1 milyar insana sağlık alanında standardı yüksek bölgenin sağlık merkezi olabilecek standartlara kavuşacak Türkiye. Ankara, bu anlamda ön aldı. 3 bin 566 yataklı ve toplam 7 bin 200 üzerinde her iki şehir hastanesi, Bilkent ve Etlik Ankara'yı sağlıkta bir sağlık kenti olmasının altyapısını oluşturacak." diye konuştu.

Etlik'te inşa edilecek şehir hastanesinin yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik alanda bir milyon 72 bin metrekare inşaat alanında inşa edileceğini ifade eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Hastanede birçok alanda yenilikleri olan teknik altyapısı ile inşaat standardı ile çevre dostu hastane olma özellikleri ile depreme dayanıklılığı ile tıbbi teknolojisi ile Türkiye'de ilk defa proton tedavisinin yapılabileceği altyapısı ile hem Ankara'ya hem ülkemize farklı bir zenginlik kazandıracak." şeklinde ifade etti.

İLK ŞEHİR HASTANESİ YOZGAT'TA 2015'DE DEVREYE GİRECEK

Müezzinoğlu, 45-50 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin ilkinin temelinin 2015 yılı mayıs ayında devreye gireceğini vurguladı. Müezzinoğlu, "Yozgat'ta 2 ay önce temeli atılan hastanemiz 2015 nisan mayısta hizmete girecek. Bundan sonra aylık aralıklarla 2017 itibariyle 15 şehir hastanesi ülke ve milletimizin sağlık hizmetine girecek. Modern, teknolojik altyapısı, ulaşımı, çevre düzenlemesi, refakatçinin koşulunun düşünüldüğü, sağlık çalışanlarının huzurlu ortamları çalışabileceği çağdaş modern şehir efsanelerinin şehir hastanelerine dönüşeceği sistemi önümüzdeki 2 yıl sonra kademeli bir şekilde hizmete girecek. Ama en geç 5 yıl sonra 50 bin kapasiteli şehir hastaneleri tamamlanmış olacak." açıklamasında bulundu.

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi 1 milyon 71 bin 885 metrekare üzerinde Genel Hastane, Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi, Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, Ortopedi ve Nörolojik Bilimler Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Rehabilitasyon Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi olmak üzere dokuz dal hastanesini içeriyor. Toplam 3 bin 566 yatak kapasitesine sahip bir entegre sağlık kampüsü içerisinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kongre Merkezleri ve Ticari Alanlar, Yüksek Teknoloji Merkezi ve Ar-Ge merkezi yer alacak. Projede otoparklar kapalı olarak bodrum katlarda tasarlandı. Kampüs projeleri yerli mimari bürolarla ortaklaşa hazırlandı. Kamu Özel Ortaklığı (KÖO) yatırım finansman modeli ile gerçekleştirilecek olan projenin yatırım dönemi 42 ay olarak belirlendi. İşletme dönemi 25 yıl olan projenin yatırım bedeli 2,4 milyar TL. Proje tamamlandığında yaklaşık 20 bin kişilik bir istihdam oluşacak. 1 milyon 71 bin 885 metrekare inşaat alanına sahip olacak yerleşke, başta 4 milyonun üzerinde bir nüfusu olan Ankara oymak üzere bölge illerin sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayacak. Yerleşke tam kapasite ile faaliyeti geçtiğinde tıbbi alanlarda bin 350 uzman ve pratisyen hekim, 2 bin 750 hemşire ve ebe, 2 bin 580 yardımcı sağlık personeli ile her gün yaklaşık 50 bin vatandaşa hizmet verecek.

RAKAMLARLA ANKARA ETLİK ENTEGRE SAĞLIK KAMPÜSÜ

HASTANELER KAPASİTE

Genel Hastane 694
Ortopedi ve Nörolojik Bilimler Hastanesi 478
Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi 362
Çocuk Hastalıkları Hastanesi 508
Kadın Hastalığı ve Hastalıkları Hastanesi 540
Onkoloji Hastanesi 550
Teşhis ve Tedavi Binası 34
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 300
Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi 100

AMELİYATHANELER

Genel Hastane Ameliyathane 19
Yanık Ünitesi Ameliyathane 2
Kardiyovasküler Hastane Ameliyathane 14
Nöroloji Hastane Ameliyathane 10
Kadın Hastalıkları Ameliyathane 10
Çocuk Hastanesi Ameliyathane 10
Onkoloji Hastane Ameliyathane 21
Göz Hastanesi Ameliyathane 14

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4410 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim