• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Başsavcısı'ndan Soma açıklaması

Başsavcısı'ndan Soma açıklaması
Soma’daki maden faciasına ilişkin soruşturmaya ilişkin başsavcı, 25 kişinin gözaltına alındığını ve ilk etapta 6 kişinin mahkemeye sevk edildiğini ve 3 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Soma’daki maden faciasına ilişkin soruşturmaya ilişkin başsavcı, 25 kişinin gözaltına alındığını ve ilk etapta 6 kişinin mahkemeye sevk edildiğini ve 3 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Başsavcı, kazanın nedeninin trafo patlaması olmadığını belirterek, ilk ön rapora göre kömürün oksijen almasıyla birlikte yandığı ve yangın nedeniyle çökme meydana geldiği tespit edilmiştir dedi.

Soma'da meydana gelen maden faciası ardından görevlendirilen Akhisar başsavcısı Bekir Şahiner açıklamalarda bulundu.

Açıklamadan satır başları;

“İşlemlerin yapıldığı mahal olan Kırkağaç ilçesinde görevlendirilen üzere toplam 31 Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı. Soma ilçesinde görevli ikin cumhuriyet savcısı olay yeri keşif işlemini gerçekleştirmişlerdir.”

“Bilirkişi heyetinin verdiği ilk rapora göre, olayın trafo patlaması sonucu meydana gelmediği, yeraltı kömür işletmesinde meydana gelen olayın olay günü yanan kömürün çökmesi ve yoğun karbonmonoksitin ocağı kaplaması sonucu meydana gelmiş olabileceği bilirkişiler tarafından ifade edilmiştir.”

“Şüphelilerden 25 kişi gözaltına alınmış, 6’sı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, 3’ü tutuklanmıştır. Şüphelilerin üzerlerine atılı olan suç, taksirle birden fazla kişinin ölüm ve yaralanmasına yol açmak şeklindedir.”

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından 24 kişi gözaltına alındı. 11 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.Maden ocağının sahibi Alp Gürkan'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu iddia edildi ancak bu konuda henüz net bir açıklama yapılmadı.

İşte tutuklanan o isimler

Soma soruşturması kapsamında işletme müdürü Akın Çelik ile maden mühendisleri Yalçın Erdoğan ve Ertan Ersoy'un tutuklandığı öğrenildi.

Can Gürkan gözaltına alındı

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’ın oğlu Can Gürkan gözaltına alındı. Jandarma karakoluna getirilen Gürkan’ın ifadesi alınıyor.

Soma’da meydana gelen maden faciasıyla ilgili gözaltılar devam ediyor. Son olarak Alp Gürkan’ın oğlu Soma Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Grup CEO'su Can Gürkan gözaltına alınarak jandarma karakoluna getirildi. Can Gürkan buradaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3439 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim