• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Batman’da, 17 yıldır sedef hastalığıyla mücadele eden genç tedavi olmak istiyor

Batman’da, 17 yıldır sedef hastalığıyla mücadele eden genç tedavi olmak istiyor
Batman’da, 17 yıl önce sedef hastalığına yakalanan 32 yaşındaki Mevlit Sarım, vücudunun yüzde 80'ini kaplayan hastalıktan kurtulmak ve ailesinin geçimini sağlamak için tedavi olmak istiyor.

Hilal Mahallesi’nde yaşayan Mevlit Sarım'ın (32), 2004 yılında vücudunda kırmızı renkli lekeler çıktı. Daha sonra kaşınan lekeler kabuk bağladı ve zamanla vücudunun yüzde 80'ini kapladı.

Evli ve iki çocuk babası Mevlit Sarım, AA muhabirine hastalıktan dolayı çalışamadığını, ailesinin geçimini gelen yardımlarla sağlamaya çalıştığını söyledi.

"17 senedir sedef hastasıyım. Son 4 senedir vücudumun yüzde 80'ini kapladığı için artık çalışamıyorum. Daha önce fırında çalışıyordum. Geçimimi sağlıyordum şu an son 4 yıldır çalışamıyorum. İki çocuğum var. Ayda 600 lira engelli maaşı alıyorum. Kirada oturuyorum çok zor geçiniyorum.” diyen Sarım, yetkililerden yardım beklediğini kaydetti.

Batman Bölge Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gördüğünü, bu tedavilerden bir sonuç alamadığını ifade eden Sarım, maddi imkansızlıktan dolayı tedavisini sürdüremediğini belirtti.

Hastalığı geçirenlerle irtibata geçtiğini dile getiren Sarım, şöyle devam etti:

"Bu hastalığı geçiren bazı arkadaşlarla irtibata geçtim. Sivas'ın Kangal ilçesinde bir termal otel varmış. Orada balıklarla tedavi uygulaması yapılıyormuş. Oraya giden bazıları iyileşmiş, bazıları da durumu daha iyi olmuş. Ben de devletimizden Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Sağlık Bakanımızdan beni de oraya göndermelerini ve tedavimin orada yapılmasını istiyorum. Maddi durumum olmadığı için gidemiyorum."

Hastalıktan dolayı çocuklarıyla fazla ilgilenemediğini de söyleyen Sarım, "Bir an önce sağlığıma kavuşmak, işime dönmek, çocuklarımla ilgilenmek, çocuklarımı dışarıya çıkarıp gezdirmek, onların eğitimine yardımcı olmak ve okullarına götürmek istiyorum." dedi.

Kızı Emine Sarım (9) da babasının tedavi edilmesini beklediklerini söyledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2449 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim