• BIST 12433.5
  • Altın 6776.97
  • Dolar 43.5365
  • Euro 51.427
  • Ankara 8 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 12 °C

Bazı ilaç firmalarının tercih edilip, çıkar sağlandığı iddiası: 5’i doktor, 10 gözaltı

Bazı ilaç firmalarının tercih edilip, çıkar sağlandığı iddiası: 5’i doktor, 10 gözaltı
Konya'da bazı ilaç firmalarının tercih edilip çıkar sağladıkları iddia edilen 5 doktor ve 5 ilaç mümessili gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ereğli Devlet Hastanesinde görevli 5 doktor ile 5 ilaç mümessilinin, belirli ilaç firmalarının tercih edilmesiyle ilgili çıkar sağladıklarını tespit etti. 

Teknik ve fiziki takibin ardından polis ekipleri Konya merkezli İstanbul, Antalya, Mardin ve Kayseri'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 5'i doktor, 5'i ilaç mümessili olmak üzere 10 şüpheli gözaltına alındı.

İdari soruşturma başlatıldı

Konya Sağlık Müdürlüğü de konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada; "2025 yılı Mart ayında Müdürlüğümüzce ivedilikle ‘idari soruşturma’ başlatılmış ve gerekli işlemler tesis edilmiştir. Konya İl Sağlık Müdürlüğü ile Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ereğli Devlet Hastanesi ve Mardin ilinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, ilgili hekimler gözaltına alınmıştır. Söz konusu operasyonla ilgili adli ve idari soruşturma süreci devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim