• BIST 10162.71
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 21 °C

BDT Eğitiminde Hangi Konularla İlgili Eğitim Verilir?

BDT Eğitiminde Hangi Konularla İlgili Eğitim Verilir?
Dünyadaki en etkili terapi yöntemlerinin başında bilişsel davranışçı terapi gelmektedir. Bu kadar etkili olması ve diğer yöntemlere göre çok daha kısa sürede sonuç alınması sebebiyle, bu terapi yöntemine talep de git gide artış göstermektedir.

Bu da bilişsel davranışçı terapiyi yönetecek kişiye olan ihtiyacın artması anlamına geliyor. Psikoloji veya PDR lisans eğitimini tamamlamış veyahut psikiyatrist olan kişiler bdt eğitimi alarak bu terapiyi uygulama sertifikasına sahip olabilirler. Böylece hem iş alanlarını geliştirirler hem de danışanlarının problemlerine daha etkin çözüm sunmuş olurlar.

BDT eğitimi almak isteyen bir kişi, birkaç farklı modülden oluşan bir dizi eğitimden geçer. Öncelikle bilişsel davranışçı terapi ile ilgili detaylı bilgi verilir. Terapideki temel kuramlara değinilir ve danışanın sorununa sebep olan düşüncelerin nasıl değerlendirileceğine dair bilgiler verilir. Örnekler üzerinden gidilerek klinik görüşmenin ilkelerinden, vaka formülasyonundan ve terapi planlamasından bahsedilir.

Ayrıca http://datem.com.tr adresinden BDT Eğitimi programları ve eğitim detayları hakkında bilgi alabilirsiniz.

BDT ve terapi yürütme ile ilgili verilen temel bilgilerden sonra çeşitli vakaların nasıl yürütüleceğine dair daha detaylı modüllere geçilir. Agorafobi, panik bozukluk, sosyal kaygı, travma sonrası stres bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, yaygın kaygı bozukluğu ve depresyon gibi durumlar ayrı ayrı detaylıca incelenir. Her birinin klinik özellikleri değerlendirilir ve bu problemlere neden olan düşüncelerin nasıl değerlendirileceği üzerinde konuşulur. Danışanların, bu sorunlara sebep olan uyaranlarla nasıl yüzleştirileceği, ne gibi ev ödevleri verileceği anlatılır. Bunların yanı sıra, terapi yöntemlerinin kültüre özgü nasıl uyarlanacağı, terapiyi sonlandırma ve nüksetmesini önleme gibi detaylardan bahsedilmesi eğitimin ne kadar kapsamlı olduğu konusunda ipucu vermektedir.

BDT Eğitimi Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?                   

Alacağınız bilişsel davranışçı terapi eğitimi uzman bir kişi tarafından mı veriliyor, bunu bilmek oldukça önemli. Bilgili ve deneyim sahibi bir eğitmen her zaman büyük bir avantajdır. Eğitimi karşılıklı iletişim içinde verebilen bir eğitmenle, sorularınızın karşılığını alabileceğiniz eleştirel bir ortamda edinilen bilgiler çok daha kalıcı olmaktadır. Modüllerin uygulama ve pratik içeriyor olması eğitimi daha iyi kavramaya yardımcı olur. Keza eğitimdeki modüllerin içeriklerini inceleyerek eğitim almak istediğiniz kurumları karşılaştırabilirsiniz. En aktif ve doyurucu içeriğe sahip eğitimi tercih edebilirsiniz. Ayrıca Avrupa Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği-EABCT ve Academy of Cognitive Therapy-ACT gibi uluslararası derneklerin belirlediği kuramsal eğitim programına göre hazırlanmış bir BDT eğitimi almaya dikkat edilmelidir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5855 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim