• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Bebeğiniz Geceleri Uyuyamıyor Mu?

Bebeğiniz Geceleri Uyuyamıyor Mu?
Yeni doğan bebeğiniz geceleri uyumuyor mu? bu nedenle sabahları yorgun, halsiz ve isteksiz mi uyanıyorsunuz? o zaman bu haberi mutlaka okuyun.

Prima Baby dergisinde yer alan habere göre, yeni doğan bebeğin bulunduğu bir evde ilk aylar uykusuz ve yorgun geçer. Ancak bebeğiniz 3 aylık olduktan sonra çevresini daha iyi anlamaya başlıyor ve sizin isteklerinize uyum sağlıyor. İşte bu noktada bebeğinizin uykularını düzenlemede size yardımcı olabilecek öneriler şunlar:

1. Bebeğiniz doğduktan sonra muhtemelen 3 aylık olana kadar küçük bir beşikte yatacaktır. Eğer yatağın içinde hareket ediyorsa, ayaklarının beşiğin ayak kısmına değdiğinden emin olun. Battaniye örtecekseniz kollarının altından örtün ve yatağın alt kısmına sıkıştırın. Eğer beşiğinizi başkasından aldıysanız standartlara uyup uymadığına dikkat edin ve içine yeni bir yatak yerleştirin.

2. Odasını ılık tutun, sıcak değil: Bebeğinizin yattığı odanın sıcaklığını 16-20 derece arasında tutmaya çalışın ve beşiğin radyatörlerden uzakta olmasına dikkat edin. Bebeğinizin yanına asla sıcak su şişesi bırakmayın ya da elektrikli battaniye kullanmayın. Bebeğiniz en az 1 yaşına gelene kadar yastık, yorgan ve tüy yorgan kullanmayın.

3. Rutin oluşturun: Bebeğiniz 3 aylık olduğunda yavaş yavaş çevresindekileri anlamaya başlar. Eğer düzenli bir rutini takip ederseniz bebeğiniz bunu kısa zamanda öğrenecektir. Bu nedenle uyku saati rutini oluşturmayı deneyin: örneğin, banyo, masaj, masal ve uyku gibi.

4. Biraz rahatlatıcı müzik çalın: Ninni ve dinlendirici klasik müziğin bebeğinizin ruh durumu üzerinde rahatlatıcı etkisi vardır. Böylece bebeğiniz daha hızlı uykuya dalar.

5. Hoş kokular: Bebeğiniz 3 aydan büyükse, lavanta kokusundan hoşlanabilir. Lavanta ya da gül yağı gibi saf yağ kullanarak bebeğinize masaj yapın. Kendi yastığınızın altına da lavanta kokulu kese yerleştirebilirsiniz. Bu koku gece ya da sabahın erken saatlerinde bebeğinizi emzirmek için uyandıktan sonra tekrar uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3642 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim