• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Bebeklerde ateş yapan hastalıklar

Bebeklerde ateş yapan hastalıklar
Yüksek ateş, bebeklik çağında sıkça görülmekte ve ebeveynleri korkutmaktadır. Aslında bebeklerde yüksek ateş, bağışıklıklarının gelişebilmesi için gereklidir ancak düşmeyen ateşin sebebi araştırılmalıdır.

​Yüksek ateş, bebeklik çağında sıkça görülmekte ve ebeveynleri korkutmaktadır. Aslında bebeklerde yüksek ateş, bağışıklıklarının gelişebilmesi için gereklidir ancak düşmeyen ateşin sebebi araştırılmalıdır. Bazen basit sebeplerden kaynaklanabilecek ateş, bir-iki gün içerisinde düşmezse, mutlaka profesyonel destek alınmalıdır. Bebeği ateşlenen ve bebeklerde ateş nasıl düşürülür diye araştıran anne babalar, tıbbi-bilimsel yöntemlerden ayrılmadan, gereken tedbirleri almalıdır. Bebeklerde yüksek ateş, vücudun mikroplarla savaşırken salgıladığı maddeler nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Ateşin, birçok farklı sebebi olabilir.

Bebeklerde Ateşe Neden Olan Hastalıklar

Diş Çıkarma: Bebeklerde yüksek ateşin en sık karşılaşılan sebebidir. Diş çıkarma dönemi, hem bebekler hem de ebeveynler için oldukça sıkıntılı geçen bir dönemdir. Bu dönemin en sıkıntılı yanı ise, bebeğin ateşlenmesidir. Diş çıkarma döneminde, bebeklerin 38 dereceye kadar ateşlenmesi normal olarak kabul edilmektedir. Ancak, vücut direnci zayıf olan bebeklerin, diş çıkarma sürecinde bağışıklıkları daha da düşmekte ve hastalıklara yakalanması kolaylaşmaktadır. Bu nedenle, diş çıkarmadan dolayı da olsa, 38 dereceyi geçen ve belirli bir süre düşürülemeyen ateş için, mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Pratik çözümlerle evde diş ağrısı nasıl geçer arayışı içindeyseniz mavi linke tıklayın.

Aşı: Aşı, bebeklerde yüksek ateşin bir diğer sebebidir. Aşıdan sonra bebeğin ateşlenmesi, diş çıkarma döneminde görülen ateş kadar normaldir. Zaten, aşıyı yapan sağlık personeli, çocuğun aşıdan sonra ateşlenebileceğini ailelere söylemektedir.

Üst solunum yolu enfeksiyonları: Özellikle kış aylarında bebeklerde sık görülen üst solunum yolu enfeksiyonları, yüksek ateşe sebep olmaktadır. Üst solunum yollarına bağlı olarak oluşan yüksek ateşin tedavisi için, doktora başvurulmalı ve gereken ilaçlar kullanılmalıdır.

Orta kulak iltihabı: Bebeklik ve çocukluk çağında sık karşılaşılan bir hastalık olan orta kulak iltihabının belirtilerinden biridir yüksek ateş. Boğaz ve burun bölgesinde iltihaplanmaya bağlı olarak oluşan orta kulak iltihabı, bebeklerde ateşli şekilde geçirilir. Tedavi edilmezse, işitme kaybına sebep olabilir.

İdrar yolu enfeksiyonları: Bebek bezleri, her ne kadar kullanımı pratik ve hijyenik  olsa da, idrar yolu enfeksiyonuna sebep olmaktadır. Bu da, halsizlik, huzursuzluk ve yüksek ateş olarak kendini göstermektedir.

İshal: Sıvı kaybından dolayı vücut direncini düşüren ishal, bebeklerin hastalıklara yakalanmasını kolaylaştırır. Bu durumda bebeklerde zaman zaman yüksek ateş görülebilir.

Zatürre: Bebeklerde görülen yüksek ateşin sebeplerinden birisidir. Mutlaka profesyonel şekilde tedavi edilmelidir. Aksi takdirde bebeğin sağlığı açısından ciddi sorunlar doğurabilir.

Menenjit: Menenjit, daha çok 2 yaş ve altındaki bebeklerde görülen bir hastalıktır. Temel olarak, virüs veya bakteriler sebebiyle oluşan menenjit, bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf olduğu için oldukça ağır geçmektedir. Yüksek ateşe de sebep olan menenjit, tedavisine başlanırsa, hem hastalığın olumsuz etkileri giderilmeye hem de ateş düşürülmeye başlanır.

Eklem iltihapları: Eklem iltihaplanmaları, bebeklerde yüksek ateşe sebep olan hastalıklardan birisidir. Belirli bir dereceye kadar yükselen ateş, iltihaplanma için uygun ilaç kullanılmaya başlandıktan sonra düşer.

Grip: Bebekler, özellikle kış aylarında sürekli grip olmaktadır. Bu durum, bebekleri dirençleri düşük olduğu için büyük ölçüde sarsmaktadır. Yüksek ateş, grip olan bebeklerde en çok görülen olumsuzluklardan birisidir.

Bronşit: Diğer hastalıklar gibi bronşit de, bebeklerde yaygın görülen bir hastalıktır ve yüksek ateşe sebep olabilir.

Bebeklerde ateş, birçok farklı sebebe bağlı olarak oluşabilir. Doktorlar tarafından, vücut direncinin arttırılması için gerekli kabul edilen ve bebeklerin metabolizmasının çalıştığının bir göstergesi olan ateş, çocuğa ılık duş aldırılarak ve üzerindeki kıyafetler çıkarılarak düşürülebilir. Eğer basit bir sebepten kaynaklanıyorsa, yüksek ateş, her evde bulunan ateş düşürücüler ile de düşürülebilir. Ancak, daha ciddi bir sebepten kaynaklanan ateş, kolay kolay düşmeyebilir. Bu durumda, zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmakta fayda vardır. Bebeklerde, 38 derecenin üzerinde seyreden ve düşürülemeyen ateş için, evde bireysel yöntemler uygulanmamalı, çocuk bir an önce doktora ulaştırılmalıdır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4151 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim