• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesindeki kombine ürünler ile ilgili duyuru

Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesindeki kombine ürünler ile ilgili duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından "Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesindeki kombine ürünler" konulu duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

 

06.04.2015

BEDELİ ÖDENECEK İLAÇLAR LİSTESİNDEKİ KOMBİNE ÜRÜNLER İLE İLGİLİ DUYURU

İçerdiği etken maddelerin her birinin mono formlarının bire bir olarak ödeme listesinde yer aldığı kombine ürünlerle ilgili olarak;

1- Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge kapsamında Kuruma yapılacak başvurularda; bu grup kombine ilaçların birim fiyatının en fazla; içerdiği etken maddelerin ödeme listesinde yer alan mono formlarının en ucuzlarının birim fiyatları toplamının %95’i kadar olması, ilk koşul olarak aranır.

2- Bu grup ilaçlardan etken maddeleri mono halde sadece ithal olarak bulunan imal kombinelerin birim fiyatının ise ödeme listesinde yer alan mono formlarının en ucuzlarının birim fiyatları toplamının %15 fazlasını geçmemesi aranır.

3- 2015 -1.Dönem Ödeme Komisyonu çalışmalarında değerlendirilecek olan kombine ilaçlarda da 1.maddede açıklanan birim fiyat uygulaması ilk koşul olarak aranacak olup, bu kapsamda Kamu Kurum iskontolarını güncelleyecek firmaların, yeni iskontolarını en geç 15.04.2015 günü mesai bitimine kadar Kurumumuza bildirmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan iskonto güncellemeleri için Ödeme Komisyonu Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönerge kapsamında işlem yapılacaktır.

4- Mevcut durumda Kurum ödeme listesinde (Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi) bulunan bu grup kombine ilaçlarda da 1.maddede açıklanan birim fiyat uygulaması aranacak olup, ilgili firmaların bu kapsamda Kamu fiyatlarını güncelleyerek, duyurunun yayım tarihinden itibaren en geç 3 (üç) ay içerisinde Kurumumuza bildirmesi gerekmektedir. Bu süre bitiminden sonra yapılan fiyat güncellemeleri değerlendirmeye alınmayacak olup, süre sonuna kadar birim fiyatını söz konusu oranlara uygun olarak düzenlemeyen ilaçlar, pasiflenecek ilaçlar olarak yayımlanır ve yayım tarihi itibariyle 3 ay sonunda yürürlüğe girer. Pasiflenecek ilaçlar listesinde yer alan ilaçlara ilişkin başvurular için Ödeme Komisyonu Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönerge kapsamında işlem yapılır.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.

Yazının aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3760 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim