• BIST 9645.02
  • Altın 2410.006
  • Dolar 32.5985
  • Euro 34.776
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 27 °C

Bel Fıtığı mı Ankilozan Spondilit Mi

Bel Fıtığı mı Ankilozan Spondilit Mi
Uzmanlar, toplumda sıkça bel fıtığı ve kas spazmı ile karıştırılarak tedavisi geciktirilebilen Ankilozan spondilitin erken tanı ve doğru tedavi planlaması ile kontrol altına alınabildiği vuruladı. 

 

Uzmanlar, toplumda sıkça bel fıtığı ve kas spazmı ile karıştırılarak tedavisi geciktirilebilen Ankilozan spondilitin erken tanı ve doğru tedavi planlaması ile kontrol altına alınabildiği vuruladı. 

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü ile Omurga Sağlığı Merkezi’nden Prof. Dr. Emre Acaroğlu ve Doç. Dr. Onur Yaman’ın yaptığı toplantı 14 Temmuz tarihinde online olarak gerçekleştirildi. Ankilozan spondilitin multidisipliner olarak ele alındığı toplantıda; Romatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Senem Tekeoğlu “Medikal Tedavi”, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Prof. Dr. Ümit Dinçer, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonun Önemi”,  Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Kürklü “Kalça ve Diz Cerrahisi”,  Omurga Sağlığı Merkezi’nden Doç. Dr. Salim Şentürk “Omurga Cerrahisi” konularında önemli paylaşımlarda bulundu.

“Kalıcı sakatlıklara ve yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor”

Katılımın yoğun olduğu toplantı ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Emre Acaroğlu, “Ankilozan spondilit çok yaygın bir hastalık olmamasına rağmen, neden olduğu deformiteler ve sakatlıklar nedeniyle hem kamuoyunda hem de tıp camiasında bilinen ve oldukça tartışılan bir sorundur. Toplantıda Ankilozan spondilit hastalığını multidisipliner bir yaklaşımla inceleyip, hem tıbbi hem de cerrahi tedavisi konusunda yenilikleri öğrenerek paylaştık” dedi. 

 “Düzenli takip ile konforlu bir yaşam mümkün”

Ankilozan spondilitin romatizmal bir hastalık olduğunu dile getiren ve tedavisinin Romatoloji, Fizik Tedavi, Beyin Cerrahisi ve Ortopedi hekimlerinin multidisipliner bir yaklaşımla yürütmesi gereken bir süreç olduğunu söyleyen Doç. Dr. Onur Yaman, “Tedavi sürecinde özellikle romatoloji hekimlerimizin bizlere büyük desteği olmaktadır. Ancak kronik bir hastalık olduğu için özellikle omurga, kalça, dizde ve eklemlerde bozukluğa neden olmakta, eklem hareket açıklığını azaltmaktadır. Bu hastalar bir süre sonra medikal tedavi ile birlikte fizik tedavi ve ilerleyen dönemlerde de cerrahi müdahalelere ihtiyaç duymaktalar. Omurga cerrahisi olarak biz bu hastalara özellikle ilerleyen dönemlerde en temel sorunları olan giderek öne bükülmeleri sonucunda sırtlarında gelişen kifoz yani kamburluk sorunu konusunda destek olmaktayız” diye konuştu.

“Genç erişkinlerde sık görülüyor”

Ankilozan spondilitin belirtilerinin kas spazmı ya da bel fıtığı ile karıştırıldığını vurgulayan Uz. Dr. Senem Tekeoğlu, iltihaplı bir eklem romatizması olan Ankilozan spondilitin daha çok omurga, leğen kemiği ve kalça eklemlerini tuttuğunu belirtti. Hastalığın genç erişkin erkeklerde daha sık izlendiğini aktaran Dr. Tekeoğlu “Ankilozan spondilit hastaları çoğunlukla kas spazmı ve bel fıtığı tanılarıyla tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Ancak tedaviye rağmen şikayetleri geçmeyen, 3 aydan uzun süre sabahları veya uzun süreli hareketsizlik sonrası ortaya çıkan, hareketle azalan bel ağrısı olan, özellikle de akrabalarında Ankilozan spondilit bulunan hastalara teşhis konulabilmesi için detaylı araştırılması gerekmektedir” diye konuştu. 

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2055 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim