• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Beni evimde doktorlara emanet edin

Beni evimde doktorlara emanet edin
Sağlıkla ilgili her türlü hizmeti ayağınıza getiren evde bakım hayatın kolaylaşmasını sağlıyor. İhtiyacı olan herkesin yararlanabildiği bu hizmet sayesinde hasta düzenli bir hayat sürdürebiliyor. Aylık ücreti ise 180 YTL’den başlıyor.

Sağlıkla ilgili her türlü hizmeti ayağınıza getiren evde bakım hayatın kolaylaşmasını sağlıyor. İhtiyacı olan herkesin yararlanabildiği bu hizmet sayesinde hasta düzenli bir hayat sürdürebiliyor. Aylık ücreti ise 180 YTL’den başlıyor.

Sağlık alanında teknolojinin ilerlemesiyle her geçen gün yeni bir gelişme ortaya çıkıyor. Amerika’da bir asırdır uygulanan evde sağlık bakımı da bu gelişmelerden biri. Türkiye’de özellikle son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan bu hizmet sayesinde yaşlılardan yeni doğum yapan annelere, ameliyat sonrası bakım isteyenlere birçok kişiye evde sağlık hizmeti sunulabiliyor.

İhtiyaç sahiplerinin sağlık bakımı ve sosyal destek hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayan evde bakım hizmeti her yaştaki hastaya uygulanabiliyor. Daha çok yaşlılara, kronik hastalığı bulunanlara, özürlülere hitap eden evde sağlık bakımı, tedavi sonrasında doktorla koordinasyon içinde ve uzman bir kadroyla hastanın evinde, iş yerinde veya bulunduğu mekanda uygulanabiliyor.

Hastaların bu sayede düzenli bir hayata adım atacağını belirten Evde Bakım Derneği Genel Sekreteri Mehmet Onarcan, sistemin işleyişini şöyle anlatıyor: ‘Kişi tedavisi yapıldıktan sonra evde bakım hizmetini almak için bir firmaya başvuruyor. Firma, evdeki ortam nasıl olmalı, hangi cihazlar kullanılmalı gibi hasta ihtiyaçlarına göre planlama yapıyor. Ardından kişinin hastalığıyla ilgili uzman bir ekip kuruluyor ve günlük ya da haftalık ziyaretler şeklinde evde sağlık uygulaması yapılıyor.’

180 YTL’DEN BAŞLIYOR

Evde bakım dendiğinde genellikle 24 saat hemşirelik hizmeti anlaşılıyor. Bu anlayışın yanlış olduğunun altını çizen Onarcan ‘Hastanın günlük ihtiyaçları olabilir ya da hastaya serum verilmesi gerekebilir. Hemşire sadece serum verileceği saatte eve gider ve uygulamayı yapar. Ayrıca evden çıkamayan bir yaşlının evine gidilerek saç, sakal kesiminin yapılması da evde bakıma giriyor. Dolayısıyla evde bakım her tür sosyal hizmeti kapsıyor’ diye konuşuyor. Türkiye’de birçok devlet hastanesi ve yerel yönetimler tarafından ücretsiz verilen evde bakım hizmetini, özel şirketler aylık 180 YTL ile 15 bin YTL arasında uyguluyor.

Bir bileklikle takip ediyorlar

EVDE sağlık bakımı 10 Ekim’de Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Bilişim Zirvesi’08’de de tartışılacak. E-sağlık ve tele sağlık hizmetleri kapsamında bir bilezikle 24 saat uzaktan hasta takibinin uygulanabilirliğinin konuşulacağı toplantı, Türkiye’de ilk kez e-sağlıkta hastane, doktor ve hasta olmak üzere tüm tarafları buluşturacak.

Bu haber toplam 1565 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim