• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

BEÜ'lü hemşire adayları yemin ederek mesleğe ilk adımını attı

BEÜ'lü hemşire adayları yemin ederek mesleğe ilk adımını attı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Meslek Yüksek Okulu (MYO) Hemşirelik bölümünden mezun olan 102 öğrenci, düzenlenen törenle "Hemşirelik Yemini" etti.

Merkez Kampüs Spor Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, rektör yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer öğrencileri tebrik etti ve bundan sonraki hayatlarında da başarılar dileyerek şunları söyledi:

“Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, 2013- 2014 eğitim- öğretim yılı sonunda Zonguldak Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nda 112 öğrencimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum. Bugün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerine büyük emek veren, fedakarca çalışan saygıdeğer öğretim elemanlarımızı da en içten duygularımla kutluyorum. Sizler ailelerimizin bizlere emanet ettikleri bu gençlerimizi mesleki bilgilerle, çağdaş değerlerle donattınız ve başarı ve mutluluk dolu bir yaşama hazırladınız. Emek sarf ederek yetiştirdiğiniz bu gençler sizlerin eseridir. Sizlere, öğrencilerimiz, velilerimiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Liseden yeni mezun olmuş, henüz gençliğe adım atmanın heyecanını yaşadıkları bir dönemde bizlere emanet ettiğiniz ve sizler için dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarınız, bugün ülkemize hizmet etmek için can atan, iyi yetişmiş, meslek sahibi birer genç olarak karşınızda duruyorlar. Geleceğin güçlü Türkiye’sinin inşasında görev alacak olan çocuklarınızın, onların eğitimi için göstermiş olduğunuz özveri ve fedakarlıkları boşa çıkarmayacaklarına emin olabilirsiniz. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Sizleri böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için kutluyor, eğitimleri boyunca yaptığınız olağanüstü fedakarlıklardan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Sizler, üzerinize düşen tüm görevleri yerine getirerek zorlu pek çok sınavın ardından mezun olmaya hak kazandınız. Asıl sınavınız ise şimdi başlıyor. Artık hayat biz hocaların yaptığı gibi önce ders verip sonra sınava çekmeyecek, tam tersine her gün sınava çekecek ve sonra o sınavdan dersler çıkarmanızı bekleyecek. Başarıyı yakalamak ve ülkemize hizmet etmek için hiçbir özveriden kaçınmadan yolunuza devam edeceğinize gönülden inanıyorum. Hemşirelik, insan sevgisiyle dolu yüreklerin yapabileceği son derece zor bir meslektir. İnsanların can ve cananlarının sağlığı tehlike altındayken ve bu nedenle mutsuz, umutsuz, yılgın ya da öfkelilerken, onlara sabır, hoşgörü ve şefkatle yaklaşarak sağlık hizmeti vermeye çalışacaksınız. Sizlerin aldığınız eğitimle ve bundan sonra edineceğiniz bilgi ve tecrübeyle, her türlü sorunun üstesinden geleceğinize gönülden inanıyorum. Düşler gerçek olmayabilir, ancak düş görmek gerçektir. Bugün sizleri burada buluşturan, ortaokul lise yıllarında gördüğünüz düştü. Düş görmekten ve düşlerinizin peşine düşmekten korkmayın, çekinmeyin. Yeni yaşamlarınızın daima başarı ve mutluluk getirmesini diliyor, yolunuz ve bahtınız açık olsun diyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

Daha sonra konuşma yapan 2013- 2014 eğitim öğretim yılı sonunu 1’incilikle bitiren Gonca Şahin, "Bu başarımı aileme armağan ediyorum" diyerek gözyaşlarını tutamadı, gözyaşları içinde ismini kütüğe çakan Gonca Şahin mutluluğunu anne ve babasıyla yine gözyaşları içinde kutladı. Öğrenciler tören sonunda diplomalarını aldı ve sonrasında hep bir ağızdan Hemşirelik Yemini etti. Yemin sonunda keplerini atarak birbirlerin mezuniyetlerini kutlayan öğrenciler aileleriyle beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2946 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim