• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Beyaz Eylem Sürüyor !

Beyaz Eylem Sürüyor !
Beyaz Eylem Sürüyor. Hekimlerin ekonomik ve özlük haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının geri çekilmesine ve ocak ayında görüşüleceği söylenmesine karşın hâlâ görüşülmemesine karşı 4 Şubat’a kadar devam edecek. “Beyaz Nöbet”, dün de devam etti.

Beyaz Eylem Sürüyor. Hekimlerin ekonomik ve özlük haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının geri çekilmesine ve ocak ayında görüşüleceği söylenmesine karşın hâlâ görüşülmemesine karşı 4 Şubat’a kadar devam edecek. “Beyaz Nöbet”, dün de devam etti.

Dördüncü gününde Bursa, Denizli, Diyarbakır ve Muğla tabip odalarından hekimlerin devraldığı Beyaz Nöbet’e siyasi partiler de ziyaretlerde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba ve Gamze Akkuş İlgezdi ile Ankara milletvekilleri Dr. Murat Emir ve Dr. Servet Ünsal; Halkların Demokratik Partisi’nden Eş Genel Başkan Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan; Emek Partisi’nden de Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve Ankara İl Örgütü yöneticileri Beyaz Nöbet’i ziyaret etti. Sağlık alanında yaşanan çöküş üzerine değerlendirmelerin yapıldığı ziyaretlerde, hekimlerin ve sağlık emekçilerinin hakları için yürüttükleri mücadelede yalnız olmadıkları vurgulandı.

1970’li Yıllarındaki Politikalar Konuşuldu

Beyaz Nöbet, “Mücadele Geleneği Sürüyor: TTB Tarihinde Beyaz Eylemler” başlıklı söyleşi ile devam etti. Söyleşiye TTB’nin önceki dönem Merkez Konseyi başkanları Dr. Selim Ölçer, Dr. Özen Aşut ve Dr. Eriş Bilaloğlu ile önceki dönem II. Başkanı ve Genel Sekreteri Dr. Metin Bakkalcı katıldı. Dr. Selim Ölçer, 12 Eylül askeri darbesinin ardından TTB’nin yeniden örgütlenme ve taleplerini toplumsallaştırma pratiklerini aktardı. Toplumsal meşruiyetin ve sokakta hakkını aramanın önemine vurgu yapan Ölçer, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hakları için olduğu kadar halkın sağlık hakkı için de mücadele etmenin bu dönem büyük bir gereklilik olduğunu kaydetti. Dr. Özen Aşut da 1970’li yıllarda politik mücadelelerin yükseldiği koşullarda TTB’nin hem örgütlenmesindeki büyümeden hem de eylem süreçlerinden bahsetti. Aşut, günümüz koşullarında daha iyi bir gelecek için mücadele eden tüm sağlık emekçilerini selamladı.

“Siz Bu Ülkenin Umudusunuz”

Dr. Eriş Bilaloğlu, 1990’lı ve 2000’li yıllardaki “Beyaz Eylem”lerin meslek örgütü/sendika ve hekim hakları/hasta hakları gibi tartışmaları da beraberinde getirdiğini hatırlattı. “TTB’nin hem kendi içinde hem de beraber çalıştığı ekipler içinde bu tartışmaları tüketip aştığını düşünüyorum” diyen Bilaloğlu, Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin yarattığı yıkıma karşı yürütülen mücadelede bir arada durmanın önemini vurguladı. Dr. Metin Bakkalcı da “Beyaz Eylem” kavramının 34 yıldır yıpranmadığına, aksine güçlendiğine dikkat çekti. İyi hekimlik değerlerine dayalı bir sağlık ortamını yaratma mücadelesinin ve eyleyen dilin hayatı dönüştürme anlamı taşıdığını dile getiren Bakkalcı, tüm bu “Beyaz Eylem” süreçlerinin ortak akılların ürünü olduğunun altını çizdi. Bakkalcı konuşmasını “Siz sadece hekimlik ortamının değil, bu ülkenin umudusunuz” diyerek sonlandırdı.

Söyleşi, 8 Şubat Beyaz G(ö)REV eylemine çağrı yapılmasıyla ve TTB’nin gelenekten geleceğe mücadelesini sürdüreceği vurgusuyla sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1207 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim