• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Beyin tümörüne ameliyatsız çözüm

Beyin tümörüne ameliyatsız çözüm
Gamma ışınlarının kullanıldığı “Gamma Knife” teknolojisi ile beyin tümörleri ameliyatsız son buluyor. Uzmanlar, bu teknik ile hastaların daha uzun ve kaliteli bir yaşama sahip olduklarını belirtiyor. Gamma knife tekniği ile beynindeki tümörden kurtulan Ga

Gamma ışınlarının kullanıldığı “Gamma Knife” teknolojisi ile beyin tümörleri ameliyatsız son buluyor. Uzmanlar, bu teknik ile hastaların daha uzun ve kaliteli bir yaşama sahip olduklarını belirtiyor. Gamma knife tekniği ile beynindeki tümörden kurtulan Gazi Duran ise hiç acı çekmeden tedavisinin başarıya ulaştığını söyledi.

Gamma knife tekniği ile beyin tümörlerine neştersiz son veriliyor. Gamma ışınının 201 ayrı noktadan verilerek beyin tümörlü ya da hastalıklı bölgede odaklanması esasına dayalı gamma knife tekniği, tek seansta tedavi olanağı sağlıyor. Beyin tümörlerinin yanı sıra hareket bozuklukları hastalıklarında da kullanılan bu yöntem sadece baş ve beyin bölgesine uygulanıyor.

Yönteme ilişkin bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Peker, bu tekniğin hastalara daha uzun ve kaliteli bir yaşam sunduğunu belirtti. Bu tekniğin 500 bine yakın hasta tedavi ederek kendini ispatlamış bir yöntem olduğunu kaydeden Doç. Dr. Selçuk Peker, kabaca MR'a benzeyen Gamma Knife cihazının, masaya yatırılan hastanın kafasının sabitlendiği bir bölge bulunduğunu ve 201 tane kaynaktan çıkan ışınların, hastanın başındaki hastalıklı bölgeye odaklandığını ifade etti. Peker, "Bu 201 tane kobalt kaynağının her birinden çok cılız ışınlar çıkar ama odakta birleşir. Burada amaç, cılız ışınların içinden geçtikleri normal beyine, beyinciğe zarar vermemesi; ancak odakta birleştikleri noktada yüksek yoğunluklu radyasyonu uygulamalarıdır” dedi.

YAŞ SINIRI YOK

Yöntemin gövdede uygulanmadığını, sadece baş ve beyin bölgesinde uygulandığını söyleyen Peker, herhangi bir yaş sınırlamasının da olmadığını belirtti. En küçük hastalarının 1.5 yaşında olduğunu söyleyen Peker, hastalığın uygun olması durumunda her yaşta tedavi yapılabileceğini dile getirdi. Tedavi edilen tümörün daha sonra başka bir yerde çıkmasının mümkün olabileceğini kaydeden Peker, “Orayı da Gamma knife ile tedavi etmek mümkün. Gamma knife’ı uygulamanın bir sayısı yok. Çünkü sadece hastalıklı bölgeyi etkiliyor” diye konuşu.

“HERHANGİBİR ACI HİSSETMEDİM”

Gamma knife yöntemi ile tümör tedavisinden başarılı sonuç elde eden Gazi Duran, hiç acı çekmediğini ve aynı gün evine döndüğünü anlattı. Kulağının arkasında hissettiği bir ağrıyla doktora giden ve çekilen MR sonucunda kafasında 2.5-3 cm çapında bir kitle tespit edilen Duran, lokal anesteziyle yapılan işlemle kafatasının açılmasına gerek kalmadan ve birkaç saatlik bir operasyonun ardından yeni bir hayata kavuştuğunu söyledi.

Bu haber toplam 1744 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim