• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Beyninde damar baloncuğu bulunan hasta damar içi tedavi ile sağlığına kavuştu

Beyninde damar baloncuğu bulunan hasta damar içi tedavi ile sağlığına kavuştu
Zonguldak'ta, beyninde damar baloncuğu tespit edilen hasta, damar içi tedavi yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Beyin kanaması sonucu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine kaldırılan 69 yaşındaki Fatma Karadöngel'in beyninde damar baloncuğu tespit edildi.

Hasta, Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Emrah Keskin ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hilal Ayoğlu ve ameliyat ekibi tarafından "endovasküler koil" (damar içinin mikroteller doldurulması) denilen damar içi tedavi yöntemiyle ameliyat edildi.

Karadöngel, 1 saat 15 dakika süren ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

- "Koillerle hastanın kanamaya sebep olan damar baloncuğunu kapattık"

Emrah Keskin, gazetecilere, hastanın kendilerine beyin kanaması şikayetiyle başvurduğunu, yapılan tetkiklerde beyinde damar baloncuğu dedikleri anevrizma tespit ettiklerini söyledi.

Daha sonra hastaya kapalı endovasküler yöntemle tedavi planladıklarını anlatan Keskin, "Anestezi ekibimizle başarılı bir şekilde saç telinden ince teller dediğimiz koillerle hastanın kanamaya sebep olan damar baloncuğunu kapattık. İşlem sırasında ve sonrasında herhangi bir yan etki gelişmedi. Hastamızı bir gün yoğun bakında takip ettikten sonra servise aldık. 2 gün sonra da taburcu edilmesini planlıyoruz." dedi.

Keskin, bu tür işlemlerin bölgede çok fazla yapılmadığını aktararak, şöyle devam etti:

"Bu ameliyatın can alıcı noktası şudur; bu tip işlemler kafatası açılarak yapıldığında yani açık cerrahiyle yapıldığında yaklaşık 5-6 saati bulabilmekte. Açık cerrahinin kendine göre birtakım komplikasyonları (yan etkisi) var. Kapalı tedavi ile çok daha hızlı bir şekilde bu anevrizmalar kapatılabilmekte. Bu hastanın işlemi de yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Hastanın herhangi bir yara izi olmuyor, sadece kasık bölgesinde vatandaşımızın bildiği kalp işlemi sırasında yapılan anjiyo kadar küçük bir delik oluyor. Bu işlemin böyle bir avantajı var. Beyinde ulaşılması zor, açık cerrahisinin mümkün olmayacağı beyin damar baloncuğu hastalıklarına da buradan müdahale edebiliyoruz, en büyük avantajımız bu."

Prof. Dr. Hilal Ayoğlu da bu tür işlemlerin anestezi desteğiyle başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Hastamızda herhangi bir komplikasyon olmadan, başarıyla, anjiyo ünitesinde işlemin sonunda hastamızı uyandırabildik. Hastamız sorunsuz bir şekilde yoğun bakımdaki yatağına alındı." diye konuştu.

Fatma Karadöngel ise baygın halde hastaneye geldiğini, şimdi kendini iyi hissettiğini belirterek, tedavisini gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2541 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim