• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Bilim insanları TPRECD 44. Ulusal Kurultayı'nda buluştu

Bilim insanları TPRECD 44. Ulusal Kurultayı'nda buluştu
Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğinin (TPRECD) 44. Ulusal Kurultayı'na 15 ülkeden 600 bilim insanı katıldı.

Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Vargel: "29. Avrupa Plastik Cerrahi Kursu, kurultay kapsamında ilk kez Türkiye'de düzenlendi. Plastik cerrahlarımız bu kurslara katılıp AB standardında sertifika alıyor"

Belek Turizm Merkezindeki bir otelde "Kurtuluş Savaşının 100. Yılı" temasıyla düzenlenen kongrede, 370 tebliğ sunulacak. Programda, plastik cerrahiden deri kanserlerine, yüz yaralanmalarından sağlık turizmine kadar birçok konu ele alınıyor.

TPRECD Başkanı Prof. Dr. İbrahim Vargel, AA muhabirine, kurultayda hem bilimsel toplantı hem de yönetim organlarının seçimlerinin olacağını ifade etti.

Kurultaya yoğun katılım olduğunu vurgulayan Vargel, "29. Avrupa Plastik Cerrahi Kursu, kurultay kapsamında ilk kez Türkiye'de düzenlendi. Plastik cerrahlarımız bu kurslara katılıp, AB standardında sertifika alıyor. Kursun sonunda önemli sınav oluyor. Sınavla belirli bilimsel düzeyde olduklarını kanıtlıyorlar. Kursta başarılı olan hekimlerimiz, AB ülkelerinde hekimlik yapma kapısını aralamış oluyor. Bu açıdan çok önemli." diye konuştu.

Kurultaya ve kursa AB ülkelerinden birçok plastik cerrahın ve uzmanın katıldığını kaydeden Vargel, salonlarda sunumların, sergi alanlarında ise yeni bilimsel donanım, alet, ekipman, malzeme ve biyomalzemenin sergilendiğini aktardı.

Vargel, asistan sayısında hızlı artış başta olmak üzere yaşadıkları sorunları da programda ele alacaklarını vurguladı.

Sağlık turizminin önemli boyutlara ulaştığına değinen Vargel şunları kaydetti:

"Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Ömer Özkan, ikinci rahim naklini yaparak tarihi anlamda önemli gelişmelere imza attı. Birçok insan hayal bile edemiyordu. Bunun gibi hekimlerimizin dünya bilimine benzer katkıları var. Hastalık tanımlama, tedavilerini geliştirme, yeni farklı teknikler kullanma ve geliştirme, biyomühendislik gibi birçok gelişmeler var. Tüm bunlar ülkemizin ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor."

- "Geçmişten gelen birikimin geleceğe aktarılmasını sağlıyoruz"

TPRECD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Tosun da Kurtuluş Savaşı'nın 100. yılına denk geldiği için kurultayda bilimsel sunumların yapıldığı salonların Kurtuluş Savaşı komutanlarının isimleriyle donatıldığını anlattı.

Ulusal olmasına rağmen 15 ülkeden 20'nin üzerinde yabancı bilim insanının kurultaya katıldığını belirten Tosun, plastik cerrahide alanında uzman paydaşların bir araya gelerek tecrübelerini aktardığını söyledi.

Asistanların eğitimleriyle ilgili çalışma da yapıldığını ifade eden Tosun, geleceğin plastik cerrahlarını can kulağıyla dinleyip eğitim vererek geçmişten gelen birikimin geleceğe aktarılmasını sağladıklarını vurguladı.

Kurultay 6 Kasım'da sona erecek.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim