• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Bilim insanları, Vertigoya Pratik Yaklaşım toplantısında 14. kez bir araya geldi

Bilim insanları, Vertigoya Pratik Yaklaşım toplantısında 14. kez bir araya geldi
Türkiye İş Bankası grup şirketleri arasında yer alan Bayındır Sağlık Grubu’nun gelenekselleşen Vertigo'ya Pratik Yaklaşım toplantı serisinin 14'üncüsü Çeşme'de gerçekleştirildi.

Türkiye’de ve dünyada vestibüler tıp alanında önemli rollere sahip 28 bilim insanının bir araya geldiği toplantıda, konferans ve panellerin yanı sıra, özellikle vertigo tanısı pratiğinde kullanılan uygulamaların olduğu kurslar da düzenlendi.

Bayındır Sağlık Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, kaliteli sağlık hizmetinin yanı sıra tıbbi etiğe ve bilimsel çalışmalara da önem veren Türkiye İş Bankası grup şirketlerinden Bayındır Sağlık Grubu, bu yıl da denge ve denge hastalıkları alanındaki çalışmalarına devam etti.

İç kulakta bulunan vestibüler (denge) sistemdeki hastalıklara bağlı ortaya çıkan ve denge bozukluğuna neden olarak gündelik hayatı etkileyen vertigo konusunda, birikime sahip bilim insanlarının bir araya geldiği 14'üncü Vertigoya Pratik Yaklaşım toplantısı, 27-28 Mayıs'ta Çeşme’de gerçekleştirildi.

- Kurslar ile zenginleştirilen içerik

Türkiye’de ve dünyada vestibüler tıp alanında önemli rollere sahip 28 bilim insanının bir araya geldiği toplantıda, konferans ve panellerin yanı sıra, özellikle vertigo tanısı pratiğinde kullanılan uygulamaların olduğu kurslar da düzenlendi. 200 kişinin katıldığı toplantının konuk ülkesi Hindistan’dı ve Hindistan toplantıya 50 delegesi ile katıldı.

Açıklamada, programda yaptığı konuşmaya yer verilen Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü M. Tankut Tabak, "Bayındır Sağlık Grubu olarak tıbbi etiğe, kaliteye ve bilime oldukça önem veriyoruz. Bu doğrultuda taşıdığımız sorumluluk bilinciyle ve özveriyle çalışmalar yürütüyoruz. Tescilli Vertigoya Pratik Yaklaşım markamız da bu çalışmalarımızdan sadece biri. Ülkemizde ve dünyada vestibüler tıp alanında klinik çalışmaları ile öne çıkan 28 bilim insanının, değerli deneyimlerini sizlerle paylaşma noktasında büyük emek harcayan Bayındır Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin’e çok teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.

- "Vertigo konusunda güncelleme fırsatı yakalandı"

Bayındır Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin de salgınla geçen son 2 yılın ardından yeniden yüz yüze yapılan toplantıda bir araya gelinmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Tıpkı son 6 toplantıda olduğu gibi bu kez de dünyada vestibüler tıp konusunda öne çıkan yabancı konukları da toplantıya davet ettiklerini aktaran Özgirgin, "Hindistan’da vestibüler çalışmaları ile dikkati çeken 11 bilim insanı da aramızdaydı. Hastalık tanısının irdelenmesi ve güncel tedavi şekillerinin paylaşılması amacıyla rutin olarak düzenlediğimiz Vertigoya Pratik Yaklaşım toplantısının tüm katılımcılar için vertigo konusunda bir güncelleme olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Özgirgin, vertigonun bir hastalık değil, hastalık bulgusu olduğunu bir kez daha vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Hastalar baş dönmesi ve dengesizlik sebebiyle normal bir hayat süremiyor ve yaşamdan soyutlanıp pasif kaldıkça yaşanan şikâyetler daha da şiddetlenerek artıyor. Hastaların denge sorunları konusunda irdelenmesi ve teşhis konulması ise oldukça uzun bir süre alıyor. Günümüz hastane koşullarında teşhis, tanı ve tedavi sürecinde baş dönmesi şikayeti olan hastalara hak ettikleri zaman ayrılamıyor. Zor bir konu olması, karmaşık yapısı doktor ve sağlık personelinin zaman yaratıp, ilgi duyup üzerinde durmamasından dolayı denge sistemiyle ilgilenen kişi sayısı hem dünyada hem de Türkiye’de çok az. Bu nedenle gelenekselleşen Vertigoya Pratik Yaklaşım toplantılarımız büyük önem taşıyor."

- Bayındır Söğütözü Hastanesi Denge Merkezi önemli bir boşluğu dolduruyor

Verilen bilgilere göre, denge ve baş dönmesi problemi yaşayan hastalar, iş görme, araba kullanma, merdiven çıkma gibi rutin faaliyetleri yerine getiremiyor ve hayattan soyutlanıyor.

Denge problemlerinin tanı ve tedavisinin uzun süreli olması ise hastaların dengeli bir yaşama kavuşmasını zorlaştırıyor. Denge problemi sebebiyle toplumdan kendini soyutlayan bireyleri, tekrar topluma kazandırmak hedefiyle kurulan Bayındır Söğütözü Hastanesi Denge Merkezi, bu alanda önemli bir boşluğu dolduruyor.

Tedavi, tüm tanı süreci tamamlandıktan sonra, bu konuda eğitim görmüş terapistler tarafından uygulanıyor. Bayındır Söğütözü Hastanesi Denge Merkezi'nde, baş dönmesi ve denge bozukluğunun tedavisinde denge problemi yaşayan astronot ve pilotların tedavi girişimlerinden elde edilen deneyimlerle de şekillenen vestibüler rehabilitasyon yöntemleri uygulanıyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1267 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim