• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Bin 180 oda kapasiteli dev şehir hastanesinin temeli atıldı

Bin 180 oda kapasiteli dev şehir hastanesinin temeli atıldı
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yapılması planlanan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla atıldı.

6 ayrı bina şeklinde 322 bin metrekare alana kurulacak bin 180 oda kapasiteli Şehir Hastanesi’nin, 3 bin 390 araçlık kapalı otoparkı ve 75 bin metrekarelik yeşil alanıyla Marmara Bölgesi’nin sağlık üssü olması hedefleniyor. Düzenlenen törene  Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Fikri Işık, Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanı sıra Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, çok sayıda protokol davetlisi ve vatandaşlar katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada Türkiye'yi sağlık teknolojilerinde üreten bir noktaya taşıyacaklarını belirterek, “Dünyayla yarışta var olma, o yarışta tarihi geçmişimizde var olduğu gibi, dünyaya zenginlik, medeniyet sunan bir noktayı hedefliyoruz" dedi.


"Milli iradeye sahip çıkacağız"

Müezzinoğlu, 2002'de Türkiye'deki ambulansların durumundan bahsederek, sözlerine şöyle devam etti.

"Şu anda 95 bin yatak kapasiteli hastaneleri yapıyoruz, bir taraftan şehir hastaneleri, bir taraftan kamu hastaneleri. Önündeki 3 yılda 95 bin yatak kapasiteli ileri teknolojiyle donatılan, son derece modern ve konforlu hastaneler yapan dünyada bir başka ülke yok. Buraların tıbbi donanımları var, tıbbi cihazları var, binlerce ameliyathane lambası, binlerce ameliyathane masası, binlerce ameliyathanenin kullanım cihazları, yoğun bakım ünitelerine binlerce ürün ve cihaza ihtiyaç var.

O nedenle Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurduk ve Biyoteknoloji Başkanlığıyla sağlık endüstrisinde sağlığı sadece tüketen değil, tükettiklerimizi de üreten, ürettiklerini dünyaya pazarlayan bir ülke olacağız."

Türkiye'nin 4 yıl sonra kendi milli aşısını üreteceğini, bu konuda ihale süreçlerini başlattıklarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Kan ürünlerimizden, kendi kanımızdan ilaç olarak üretilen ve dünyaya her 500 milyon ödediğimiz o parayı, ülkemizde o ilaçları üreterek hem insanımıza sunacağız, hem de dünyaya ihraç edeceğiz. Şimdi artık 7 yıl alım garantili süreçleri başlattık. Türkiye'yi sağlık teknolojilerinde üreten bir noktaya taşıyacağız. Dünyayla yarışta var olma, o yarışta tarihi geçmişimizde var olduğu gibi dünyaya zenginlik, medeniyet sunan bir noktayı hedefliyoruz. Bir şeye ihtiyacımız var, milli iradeye sahip çıkacağız. Geleceğimize sahip çıkacağız" diyerek sözlerini tamamladı.


“Asgari ücreti arttırmak için sağlıkta yerli üretim şart”

Temel atma töreninde konuşan ve Türkiye’nin son 12 yılda en büyük yatırımlardan birini de sağlık sektöründe gerçekleştirdiğini dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “2014 yıllında ilaç sektöründe ithalatımız 4.7 milyar Dolar, ihracatımız ise 856 milyon Dolar. Bu sektör Türkiye’nin en fazla cari açık verdiği sektörlerden bir tanesi. Türkiye’de üretilen kutu ilaçların yüzde 73,5’i yerli üretimden karşılansa bile özellikle katma değeri yüksek ilaçlarda ciddi bir dış ticaret açığımız var. Dünyadaki tıbbi cihaz sektöründeki hacmin 350 milyar Dolar olduğunu belirten Bakan Işık, “Türkiye’de bu rakam 350 milyon dolar. İthalat ise 2.4 milyon dolar. Bakınız Türkiye’de özellikle bu sektörde 30 binden fazla istihdam var. Bu istihdam edilen kardeşlerimiz ortalama aylık ücreti 3 bin 334 TL. Türkiye eğer asgari ücretini daha yukarılara çıkarmak istiyorsa, Türkiye refahını yükseltmek istiyorsa işte ilaç ve tıbbi cihaz sektörüne daha fazla yatırım yapmak zorunda” diye konuştu.


Bin 180 yatak kapasiteli hastane 29 Ekim 2017’de açılacak

Konuşmaların ardından 1.1 milyar TL’ye mal olacak olan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli protokol üyelerinin de katılımıyla atıldı. Ayrıca Bakan Müezzinoğlu temel atma töreninde yüklenici firmadan, hastanenin 29 Ekim 2017'de açılması sözünü de aldı. İzmit ilçesi Cephanelik bölgesinde temeli atılan dev Şehir Hastanesi’nde 494 yataklık genel hastane, 124 yataklık kalp-damar hastalıkları hastanesi, 246 yataklık kadın doğum hastanesi, 116 yataklık onkoloji hastanesi, 100 yataklık rehabilitasyon hastanesi ve 100 yataklık yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi olmak üzere 6 farklı ünite ile hizmet verecek.

 
Bu haber toplam 2949 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim